#DailyExplorer

Peugeot Rifter u BiH krenuo s prodajom: Robustan i praktičan

Ovaj nasljednik modela Partner cilja na SUV segment te kupce monovolumena, i vrlo je praktičan.
AutoMoto / Flash | 18. 10. 2018. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodajni saloni marke Peugeot u Bosni i Hercegovini bogatiji su za još jedan model, a riječ je o novom Rifteru. Ovaj nasljednik modela Partner cilja na SUV segment te kupce monovolumena, i vrlo  je praktičan.

Rifter je napravljen na novoj platformi EMP2, a dostupan je u dvije duljine, standardna od 4,40 metra, te nešto duža verzija 4,75 metara. Duža verzija dodaje duljinu i na međuosovinski razmak, i na prevjes što utječe na prostranost, a obe verzije dolaze sa pet ili sedam sjedala.

Dizajneri su se potrudili pa su nekako uspijeli da spoje robustan i uglađen stil. Iako su neke linije slične Berlingu i Combo Lifeu, iz svakog kuta ipak možemo potvrditi da se radi o Peugeotu. Prepoznatljivi prednji kraj, te dizajn stražnjih svjetala su karakteristični za Peugeot, te nema sumnje da je Rifter u grupaciji postavljen nešto više od svoje 'braće'.

Foto: Bljesak.info / Peugeot Rifter 

Riftera odlikuje praktičnost te volumen prtljažnika koji iznosi 775 litara, a sa preklopljenim sjedalima u 'normalnoj veličini' ta brojka ide 4 000 litara. Unutrašnjost se također razlikuje po Peugeotovom posebnom i-Cockpitu. Radi se o upravljačima i instrumentima manjih dimenzija koji su prilagođeni vozaču, a do sada i-Cockpit je ugrađen u više od četiri milijuna vozila. Središnji dio i-Cockpita krasi veliki zaslon na dodir od 8". Takođđer, dolazi sa dvije utičnice za USB, Bluetooth sustavom i opcijom za bežično punjenje mobitela. Sustav je upotpunjen s funkcijom Mirror Screen kompatibilan s Mirror Link®, Apple Carplay™ i Android Auto™.

Foto: Bljesak.info / Peugeot Rifter 

Paleta motora za Rifter je sljedeća: Benzinci: dvije izvedbe 1.2 PureTech motora: PureTech 130 KS S&S s automatskim ručnim mjenjačem s osam brzina (dostupan 2019.) te PureTech 110 KS S&S s ručnim mjenjačem s pet brzina.

Što se tiče dizela, dostupne su tri opcije, a to su: 1.5 BlueHDi motora: BlueHDi 130 KS S&S s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili automatskim mjenjačem s osam brzina EAT8, BlueHDi 100 KS s ručnim mjenjačem s pet brzina i BlueHDi 75 KS s ručnim mjenjačem s pet brzina.

Novi Peugeot Rifter predstavljen je na Salonu automobila u Ženevi, a velik dio pažnje privukao je Rifter Concept u 4x4 izvedbi. Iz Peugeota su za naš portal potvrdili da će Riftera sa pogonom na sve kotače biti moguće naručiti od sljedeće godine. Pogon radi njihov dugogodišnji partner Dangel, a imat će opciju pogona na prednje točkove, pogon na sve točkove, te blokadu stražnje pogonske osovine.

Kopirati
Drag cursor here to close