Novi logotip

Peugeot lav riče glasnije!

PEUGEOT je otkrio svoj novi logotip: znak ukrašen veličanstvenom lavljom glavom
AutoMoto / Flash | 27. 02. 2021. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peugeot je stao na čelo novoustoličene automobilske grupacije, a zbog toga je odlučio i predstaviti potpuno novi logo marke.

Najstarija je automobilska marka, a od osnutka 1850. godine u deset je navrata promijenio svoj logotip. Međutim, jedno je ostalo uvijek isto, a to je da je ova tvrtka uvijek imala simbol lava.

I novi znak ide u tom smjeru. Jedanaestu verziju logotipa ukrašenog lavljom glavom osmislio je Peugeot Design Lab, studio za globalni dizajn marke Peugeot.

Ovaj redizajn dolazi potaknut velikim promjenama u autoindustriji, nešto više od desetljeća otkako je predstavljen donedavno aktualan logo.

Foto: PR / Peugeot lav riče glasnije!

Izuzetno aktivna godina za Peugeot donosi puno novoga: lansiranje game koja će se predstaviti novim modelom 308, novu internetsku stranicu te, dakako, osnivanje grupe Stellantis.

U Peugeotu kažu da je ovaj logotip osmišljen da odolijeva vremenu, ali i da bude "prepoznatljiv, bezvremenski, univerzalni i multikulturalni znak identiteta". "Sinonim je za prestiž, samopouzdanje, dugovječnost, nasljeđe", dodaju.

Pritom u Peugeotu ne skrivaju svoje aspiracije za ulaskom u neka nova područja, kao i stalno stremljenje ka premiumu uz zadržavanje francuskog poimanja stila, umijeća i elegancije.

Paralelno s predstavljanjem obnovljenih digitalnih kanala komunikacije, a posebno internetske stranice, iz Peugeota pokreću prvu kampanju marke u posljednjih 10 godina, pod nazivom The Lions of our Time, kojom se želi doprijeti do postojećih kupaca, ali i onih koji to još nisu. U svakom slučaju, strpimo se još koji tjedan do premijere nove 308-ice. Tada će sve biti jasnije.

Foto: PR / Peugeot lav riče glasnije!
Kopirati
Drag cursor here to close