Banja Luka

Peticija protiv nabavke luksuznih automobila

AutoMoto / Flash | 24. 08. 2017. u 09:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori peticije kojom se traži ograničavanje nabavke službenih automobila u Vladi RS-a na 50 tisuća KM, dostavili su obrasce za njeno potpisivanje u Narodnu skupštinu Republike Srpske i Skupštinu grada Banja Luka, te ih uputili i u druge lokalne parlamente.

Odbornik u Skupštini grada Banja Luka Draško Stanivuković rekao je da će na ovaj način izabrani predstavnici građana, ali i drugi dužnosnici, predstavnici vlasti i opozicije na lokalnom i republičkom nivou, moći svojim potpisom da pokažu da li su za ili protiv rastrošnog ponašanja dužnosnika.

''U prethodna dva dana, peticiju protiv bahatog trošenja narodnog novca i kupovine skupocjenih automobila samo u Banja Luci potpisalo je više od dvije tisuće građana. Smatramo da bi i njihovi predstavnici u vlasti trebali da to da urade'', rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, posebnu podršku potpisivanju peticije daje Udruženje porodica "Četiri plus" sa svojim ograncima u 41 lokalnoj zajednici u RS-u i Udruženje građana "Budimo ljudi", koje je prepoznatljivo po uspješnim humanitarnim akcijama.

Prikupljanje najmanje tri tisuće potpisa građana, u organizaciji pokreta "ReStart Srpska" počelo je 22. kolovoza i to u više gradova i općina RS-a i trajat će sedam dana.

Akciju su podržala brojna udruženja građana i nevladine organizacije koja se bave humanitarnim aktivnostima, zaštitom obitelji i djece, pronatalitetnom politikom...

Također, organizatori peticije će u sljedećem razdoblju zatražiti usvajanje odluka o ograničavanju nabavke službenih automobila i od Vijeća ministara BiH i jedinica lokalne samouprave širom BiH s obzirom na to da, osim ministara u Vladi RS-a, i drugi dužnosnici nabavljaju luksuzne automobile, vrjednije od sto tisuća KM.

Kopirati
Drag cursor here to close