Test Auto Expressa

Ovo je pet najboljih brisača za vaš automobil

Dobro napravljen, visokokvalitetan brisač pomaknuti će prljavštinu, vodu pa čak i malu količinu mraza iz vašeg vidnog polja, dok će oni jeftiniji napraviti nered na vjetrobranskom staklu i dodatno umrljati.
AutoMoto / Flash | 12. 03. 2018. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tržište brisača za vjetrobransko staklo preplavljeno je različitim proizvođačima. Auto Express je odlučio napraviti test te usporediti  najbolje kako bi otkrili koji je to najbolji brisač za 2018. godinu.

Kvalitetne metlice brisača su neophodne za sigurnu vožnju. Ukoliko ne vidimo kuda vozimo, ta vožnja ne može biti sigurna nikako. Dobro napravljen, visokokvalitetan brisač pomaknuti će prljavštinu, vodu pa čak i malu količinu mraza iz vašeg vidnog polja, dok će oni jeftiniji napraviti nered na vjetrobranskom staklu i dodatno  ga u mrljati.

Metlice brisača trebale bi se mijenjati onda kad primijetimo da su počele lagano 'zakazivati' te da svoj posao ne rade kao prvog dana. Koji brisač je najbolji donosi nam Auto Express koji je ispitao pet brisača, tražeći što čišće brisanje. Prilikom testiranja mjerena je i buka a u obzir su uzeti jednostavnost ugradnje i cijena.

1. Bosch Aerotwin

Cijena: Oko 52 KM

Višestruki test dobitnik dolazi u kutiji s obje metlice već opremljene odgovarajućim adapterom. Samo uklonite stari brisač i jasno je kako novi treba da ide. To je posao koji se obavlja u vrijeme kada još pokušavate shvatiti " gdje koja 'ruka' brisača ide" s nekim od drugih testiranih modela. Izvrsna učinkovitost brisanja, iako nije najjeftiniji, zasigurno je najbolji.

2. Michelin Stealth Hybrid

Cijena: Oko 60 KM


Ime mu zaista odgovara, jer po testu Auto Expressa ovo je daleko najtiša metlica brisača koja je testirana. Stealth Hybrid kombinira ravnu aerodinamiku noža s fleksibilnošću konvencionalnog okvira. Ujedno, bio je najteži brisač, ali dodatna težina značila je da je površina dobro obrisana i nije ostavljala mrlje. Ocjena je nešto niža jer je kompliciraniji za postavljanje.

3. Wiperblades Aerowiper

Cijena: Oko 40 KM

S jednim adapterom za postavljanje metlica Aerowipa se jako brzo postavlja na predviđeno mjesto. Dvostruka gumena kompozicija osigurala je ujednačen kontakt s vjetrobranskim staklom, čisteći sve ispred sebe. I pod teškim pljuskom nije bilo mrlje na vjetrobranu. Dobra opcija za vozače koji ne žele davati mnogo novaca na brisače za automobile.

4. Trico ExactFit

Cijena: Oko 55 KM

Trico ExactFit je jedan od najjednostavnijih brisača za postavljanje. UZ samo jedan klik bude postavljen na svoje mjesto. Na testu je očistio većinu vode s lakoćom, ostavljajući nešto tragova na vjetrobranu.
Bio je jako tih, ali ne poput Michelinova brisača.

5. Valeo HydroConnect

Iako stiže s tri adaptera, odabir pravog je lak zahvaljujući izvrsnim uputama. Na suhom zaslonu bilo je jako glatko i tiho, bez 'krika' metlice. Brisač je pokazao djelotvornost prilikom rješavanja vode srednjeg intenziteta ne ostavljajući mrlje ili kapljice vode. Pod većim 'naletom kiše' nije mogla konkurirati pobjedniku, jer su ostajali tragovi vode na dnu brisača.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close