Oprezno

Zbog snježnih nanosa obustavljen promet Tomislavgrad - Posušje

Jak vjetar formira snježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se prometuje otežano.
AutoMoto / Flash | 18. 12. 2018. u 08:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog snježnih nanosa na kolovozu obustavljen je promet za sva vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Glamoč, kao i na dionici regionalnog puta R-419 Rakitno - Blidinje, te na  na MP Tomislavgrad-Posušje. 

Jak vjetar formira snježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se prometuje otežano. Izdvajaju se putni pravci: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Prisika-Tomislavgrad-Šujica, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad. 

Na ostalim putovima prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.  

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim prometa na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na tom lokalitetu prometuje obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj zatvoren je granični prelaz Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz IC BiHAMK-a. 


Kopirati
Drag cursor here to close