Pa je li moguće?

Isključen semafor na opasnoj raskrsnici zbog neplaćanja struje!

Stvar dodatno pogoršava činjenica da je semafor bio zadužen za reguliranje prometa na prometnoj raskrsnici s veoma tužnom poviješću prometnih nesreća.
AutoMoto / Flash | 14. 10. 2021. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest da je semafor isključen sa napajanja struojm zbog dugovanja je definitivno za rubriku vjerovali ili ne.

Stvar dodatno pogoršava činjenica da je semafor bio zadužen za reguliranje prometa na prometnoj raskrsnici s veoma tužnom poviješću prometnih nesreća, javlja AutoRepublika.com.

Semafor koji je ostao bez daha je montiran u mjestu Đirov na sjeveroistoku Rumunjske, gde su gradske vlasti odbile da problem napajanja prometne signalizacije strujom bude rešen preko Saveznog direktorata za puteve i mostove (DRDP), na način da semafori dobiju vlastiti izvor energije.

''Mi iz ureda gradonačelnika se smatramo odgovornim zbog prestanka napajanja semafora. Prvi put kada smo dobili molbu da omogućimo uličnu rasvetu, složili smo se, međutim to se odnosi na noćne periode, ali šta raditi tijekom dana? Rješenje je pronađeno kroz isporuke od strane fizičkog lica“, medijima je rekao Vasile Ćibotaru, gradonačelnik Đirova.

Konkretno, semafor je na struju prikačen tako što je vlasnik obližnjeg lokalnog kafića pokazao širokogrudost i razum. Međutim, nakon što je prošlo isuviše vremena tijekom kog trošak utrošene struje nije refundiran fizičkom licu, čovjek je jednostavno izvukao utikač ''iz zida“'' i riješio problem.

Nepotrebno je naglašavati da je na taj način promet na raskrsnici prerastao u noćnu moru za vozače.

Tragikomičnosti situacije je doprinijela i objava Gradske skupštine u kojoj se navodi da radovi na raskrsnici nisu plaćeni iz proračuna.

Kako bilo, cijeli slučaj je isplivao u javnost i dospio u svjetske medije, pa je privremeno rješenje ponovo pronađeno prije par dana, od kada je semafor ponovno u funkciji.

Kopirati
Drag cursor here to close