Opasnost od odrona

Opreznija vožnja zbog nestabilnog vremena

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
AutoMoto / Flash | 05. 04. 2019. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima u Bosni i Hercegovini, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. 

Zbog radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo- Jošanica), vozila prometuju usporeno, jednom trakom. Predviđeno je da radovi traju do kraja mjeseca. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, priopćili su iz BIHAMK-a.

U tijeku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i prometuje se naizmjenično, jednom trakom 

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijeskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tijekom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici. 

Jednom trakom prometuje se i na magistralnim putevima: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i na M-2 u Neumu. 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prijelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz BiHAMK-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close