Oprez

Vozači usporite! Jaki udari vjetra i učestali odroni

Pojačan oprez, posebno u planinskim predjelima savjetuje se i zbog učestalih sitnijih odrona zemlje ili kamenja. K
AutoMoto / Flash | 06. 11. 2019. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo obustavljen je promet zbog sanacijskih radova. Za vrijeme ove obustave promet je preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana promet  se odvija dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 08 do 16 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Promet se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na putnom pravcu Turbe-Vlašić-Banja Luka iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozače su upozorili na jake udare vjetra. Pojačan oprez, posebno u planinskim predjelima savjetuje se i zbog učestalih sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet  za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close