Širenje obitelji X

Opel nastavlja ofanzivu u SUV segmentu - stigao Grandland X

AutoMoto / Flash | 20. 04. 2017. u 07:08 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opel ima novog kandidata za utrku u brzorastućem SUV segmentu. Nakrcan vrhunskom tehnologijom, prostrane unutrašnjosti za petero putnika i njihovu prtljagu te atraktivne vanjštine predstavio se Grandland X, piše Net.hr

Opel uopće ne skriva da se okrenuo proizvodnji automobila iz segmenta koji je od 2010. do danas sa sedam narastao na 20 posto udjela na tržištu, pa je nakon ne tako davno predstavljenih modela Mokka X i Crossland X stigao red i na novo pojačanje.


Službenu će premijeru Grandland X imati na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu, no internetske stranice Opela donose specifikacije i fotografije onoga što će se ondje vidjeti.



U pitanju je 20-ak centimetara dulji modela od dvojca koja su mu prethodila s oznakom ‘X’, preciznije riječ je o automobilu čije su dimenzije 4477 x 1844 x 1636 milimetara.

Očekivano, prepun je modernih sustava za pomoć u vožnji, pa su tu tempomat s prepoznavanjem pješaka i automatskim kočenjem u nuždi, sustav upozorenja koji prepoznaje umor vozača, pomoć pri parkiranju, kamera koja snima puni krug, Grip Control koji osigurava stabilnost u različitim situacijama tijekom vožnje…



Udobnost na višu razinu podižu ergonomska sjedala, grijani upravljač, kao i grijanja prednjih i stražnjih sjedala, poklopac prtljažnika zapremnine 514 litara proširive do 1652 litre spuštanjem sjedala koji se otvara pokretom noge.

Spomenuti treba i mogućnosti povezivanja sustavom IntelliLink, kao i Opel OnStar uslugu kojom je moguće rezervirati hotelske sobe ili pronaći parkirna mjesta.



Što se unutrašnjosti tiče, osim površina koje odaju dojam visoke kvalitete, njom dominira ploča s instrumentima i središnja konzola sa zaslonom osjetljivim na dodir, podijeljena u tri dijela za kontrolu infotainment sustava, klimu i funkcije šasije. Preciznije, sve navedeno izgleda ovako:

Kopirati
Drag cursor here to close