Novo poglavlje

Opel kreće potpuno električno, ulazi na kinesko tržište i lansira Mantu-e

"Od 2028. godine Opel će u Europi, našem glavnom tržištu, nuditi isključivo električne automobile", rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller.
AutoMoto / Flash | 09. 07. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Opel kreće potpuno električno, ulazi na kinesko tržište i lansira Mantu-e

Opel otvara sljedeće poglavlje sveobuhvatne elektrifikacijske ofenzive: njemačka marka bogata tradicijom trenutno ne samo da proširuje gamu električnih modela, već će se od 2028. u potpunosti fokusirati na električna vozila. Opel će također ući na najveće svjetsko tržište automobila u Kini - kao potpuno električna marka. Nadalje, legendarna Opel Manta svoj će povratak proslaviti kao potpuno električni automobil

"Od 2028. godine Opel će u Europi, našem glavnom tržištu, nuditi isključivo električne automobile", rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller na Stellantis EV digitalnom danu 2021. godine. “To jasno pokazuje predanost Opelove marke električnoj mobilnosti. Budućnost automobilske industrije je električna - i Opel je dio toga. Na putu smo da ponovno izumimo Opel i pretvorimo se u mladu, zelenu i globalnu marku, ”dodao je Lohscheller. “ Opel mijenja lice marke, od hladnog u cool.

Idemo prema nultoj stopi CO2 emisije u budućnosti, što je nova valuta u našoj industriji. "

Uz to, sada je donesena konačna odluka o vraćanju marke Opel u Kinu. Više detalja bit će objavljeno u dogledno vrijeme. “Obećali smo da će Opel postati globalan – tako će i biti. Kina je najveće automobilsko tržište na svijetu i sigurni smo da ćemo tamo profitabilno rasti. Kineski kupci mogu se veseliti našim proizvodima i našoj emocionalnoj njemačkoj marki", rekao je izvršni direktor Michael Lohscheller.

Lohscheller je također najavio da će Opel ponovno oživjeti legendarnu Mantu, nakon silnih povratnih informacija koje je marka dobila prilikom predstavljanja Opel Mante GSe ElektroMOD. „Manta je prava ikona u povijesti naše marke i inspiracija za njezinu budućnost. Do sredine desetljeća uvest ćemo novu Mantu u serijsku proizvodnju. Posve električnu, naravno”, rekao je Michael Lohscheller.

Opel je usred opsežne elektrifikacijske ofenzive: marka će već ove godine imati u ponudi devet električnih modela, a do 2024. godine svi će modeli biti dostupni i u električnim verzijama.

 

Fotografije i video obraćanje Michaela Lohschellera možete pronaći na poveznici

 

O Opelu

Opel je jedan od najvećih europskih proizvođača automobila i lider u smanjenju CO2 emisije zahvaljujući opsežnoj elektrifikacijskoj ofenzivi. Tvrtku je osnovao Adam Opel u Rüsselsheimu u Njemačkoj, 1862. godine, a automobile je počeo raditi 1899. godine. Opel je dio tvrtke Stellantis NV, globalnog lidera stvorenog za novu eru održive mobilnosti kao rezultat spajanja Grupe PSA i FCA Grupe u siječnju 2021. godine. Zajedno s britanskom sestrinskom markom Vauxhall, tvrtka je zastupljena u više od 60 zemalja širom svijeta. Opel trenutno dosljedno provodi svoju strategiju elektrifikacije kako bi osigurao i pomirio održivi uspjeh i ispunjavanje budućih zahtjeva kupaca. Do 2024. godine bit će dostupna električna verzija svakog Opelovog modela. Ova je strategija dio tvrtkinog plana PACE! s kojim će Opel postati održivo profitabilan, globalan i električan.

Kopirati
Drag cursor here to close