završena prodaja

Opel i službeno postao dio PSA grupe

AutoMoto / Flash | 02. 08. 2017. u 09:36 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S prvim danima kolovoza došlo je do bitnih promjena na tržištu automobila. Naime, kao što je bilo i najavljeno početkom godine, na salonu automobila u Ženevi, sada je postalo i službeno. Naime, General Motors dovršio je prodaju tvrtke Opel Automobile GmbH s njenim robnim markama Opel i Vauxhall, PSA grupaciji. Obje su marke od sada dio francuske PSA grupacije. Nakon 88 godina s General Motorsom otvorili su novo poglavlje svoje povijesti kao dio PSA grupacije, u kojoj će i dalje raditi na tome da njemačku tehnologiju čine dostupnom svima.

Integracijom Opela/Vauxhalla dobit će u Europi tržišni udio od oko 17% i tako postati drugi najveći proizvođač automobila na tom kontinentu. Obje marke ostaju nezavisne - sa svojim njemačkim i britanskim korijenima Opel i Vauxhall savršeni su dodaci PSA-ovu portfelju, koji se sastoji od marki Peugeot, Citroën i DS Automobiles. Kao dio PSA grupacije nastavit će s daljnjim razvojem jakih strana svojih robnih marki, piše portal AMS.

Tijekom narednih 100 dana predstavit će planove kojima je cilj do 2020. postići pozitivan tijek novca, odnosno operativnu dobit od 2% do 2020., te čak 6% do 2026. godine. Sadašnje informacije govore kako se ništa ne bi trebalo promijeniti po pitanju broja zaposlenika, odnosno ne bi trebalo biti rezanja radnih mjesta. Suradnja Opela i PSA grupacije traje već nekoliko godina, od 2012., pa su tako tu već modeli Crossland X te Grandland X, pripadnici SUV segmenta, a tijekom iduće godine plodovi suradnje trebali bi biti vidljivi i na novoj generaciji Comba te Corse. Suradnja s GM-om nije u potpunosti prekinuta, pa će tako i u budućnosti zajednički raditi na novim tehnologijama, ali američkim markama Buick te Holden čiji će se modeli proizvoditi u Opelovim tvornicama.

Kopirati
Drag cursor here to close