Električni automobili

Opel Corsa-e i Mokka-e sada imaju nešto veći doseg

Dosezi s jednim punjenjem baterija za Corsu-e i Mokku-e u ciklusu WLTP povećavaju se na 359, odnosno 338 km, i to putem optimizacije toplinske pumpe, reduktora i guma.
AutoMoto / Flash | 02. 12. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Opela su se pohvalili kako su napori oko razvoja njihovih električnih modela, Opel Corse-e i Opel Mokke-e, urodili povećanjem u dosegu vožnje s jednim punjenjem baterija obaju modela. Ono se očituje samo u službenom ciklusu globalno usklađenog ispitnog postupka za laka vozila (WLTP), već i u stvarnom svijetu.

Jednim punjenjem baterije nagrađivana Opel Corsa-e, koja je predstavljena 2019., sada može pokriti do 359 kilometara u skladu s WLTP-om, što je povećanje od oko 7%. Doseg Mokke-e, koja je u prodaju puštena 2020. i nedavno je dobila poznatu nagradu “Zlatni volan 2021”, povećan je na 338 km (WLTP).

Povećanja dosega postignuta su, primjerice, optimizacijom sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju, kao i pogonskih sustava ovih modela.

Učinkovitost toplinske pumpe, koja grije i hladi unutrašnjost i koja je standardna oprema na oba modela, sada je još veća nego prije, prenosi Bug.

Toplinske pumpe učinkovitije su od konvencionalnih sustava klime (HVAC) jer zahtijevaju manje energije iz baterije, što produžava doseg vožnje. Korisnici bi trebali ova poboljšanja uočiti naročito tijekom vožnje u zimskim mjesecima – kada je doseg električnih automobila u pravilu manji.

Dodatni doprinosi povećanju dosega učinjeni su zahvaljujući novom reduktoru prijenosa te gumama razreda A+ od 16 inča (Corsa-e) i 17 inča (Mokka-e).

Opel Corsa-e i Opel Mokka-e dio su bogate tradicije sveobuhvatne elektrifikacijske ofenzive njemačkog proizvođača. Opel već ima devet linija električnih vozila na tržištu – što laka gospodarska vozila (LCV), što osobne automobile.

Cijela ponuda ove marke bit će potpuno elektrificirana do 2024. Od 2028. Opel će se u potpunosti usredotočiti na električna vozila na baterije u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close