Poseban događaj za žene

Ona je prva Saudijka za upravljačem Ferrarija, a sada je provozala i Jaguara

Prvi i najveći korak je dopuštenje ženama da voze automobile, a trkačica Aseel Al Hamad je tom prigodom sjela za upravljač Jaguara F Type.
AutoMoto / Flash | 24. 06. 2018. u 17:35 Bljesak.info
World Driving Day with Aseel Al Hamad

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prelijepa Aseel Al Hamad obilježila je ukidanje zabrane vožnje automobila za žene druženjem s Jaguarom, koji je provezla trkaćom stazom u svojoj domovini, Saudijskoj Arabiji.

Poseban događaj za žene Saudijske Arabije, koje sada smiju legalno voziti automobil. A to nije jedina novost jer su prvi put od 1980. godine otvorena kina, dopuštaju se koncerti, a odnedavno žene smiju i na sportske stadione.

Foto: PA / 

Prvi i najveći korak je dopuštenje ženama da voze automobile, a trkačica Aseel Al Hamad je tom prigodom sjela za upravljač Jaguara F Type. Ona je prva žena u automobilskoj federaciji Saudijske Arabije, ali i prva Saudijska koja si je priuštila Ferrari.

Podsjetimo, nakon prošlogodišnje najave ukidanja zabrane Saudijska Arabija se mjesecima pripremala za povratak žena na ceste. Tako je početkom ove godine otvoren prvi auto salon za žene, a otvorene su i specijalizirane auto škole. Prvih deset polaznica vozačku dozvolu dobilo je početkom mjeseca, a trenutno ih školu pohađa više od 2.000.

Kopirati
Drag cursor here to close