Oldtimer klub Mostar

Oldtimeri zasjali na mostarskom suncu

Oldtimeri su u subotu jutro okupirali parking iza Gradske vijećnice Mostar. Od automobila poput Mercedesa 170 S iz 1937. koji je 'glumio' u filmu "Otpisani" do dobre stare Zastave 750 u kabriolet verziji kojoj mjesto vrata stoje lanci.
AutoMoto / Flash | 19. 05. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar i ujedno organizator ovog skupa Zdravko Vidović posebno je ponosan na to što se ovaj skup ove godine održava pod pokroviteljstvom UNESCO-a i FIVA-e, (međunarodna dogovorna organizacija nacionaih saveza, klubova i ostalih grupacija koja se brine za održavanje i uporabu starodobnih vozila – oldtimera na svjetskoj razini).

"Ovo je peti Međunarodni skup oldtimera u Mostaru, ali prvi pod pokroviteljstvom FIVA-e i UNESCO-a. Mi smo jedini u svijetu ove godine ušli u svjetsku organizaciju FIVA-u i ušli smo u partnerstvo sa UNESCO-om", kazao je Zdravko.

Spomenuti Mercedes 170 S iz 1937. godine koji je imao ulogu u filmu "Otpisani" trenutno je u vlasništvu Ante Čuturića iz Kiseljaka.

Foto: Bljesak.info / Međunarodni skup oldtimera u Mostaru 

"Imam 86. godina, a auto 81. godinu. Ukupno imamo 167. godina" kaže Ante. Na upit kako je došao do automobila ima posebnu priču.

"Bio sam ugostitelj. Radio sam u Šapcu na vašaru i tako preko jednog prijatelja 'drž'ne daj' tamo vamo do automobila sam došao 82.  ili 83. godine.  Automobil je bio kući i pravio sam ga pomalo, radio što treba i što ne treba. Sin i nevjesta su slali iz Njemačke što bi zatrebalo. Evo sad sam došao iz Kiseljaka s njim. Osam litara troši samo", začuđeno će Ante.

Foto: Bljesak.info / Međunarodni skup oldtimera u Mostaru 

Karavanu starih automobila danas ćete moći sresti na putu do Blagaja gdje će posjetit vrelo Bune, a zatim idu na Bunu, na ranč "Raić", a krajnja stanica je u parku Aluminija gdje će biti održana krajnja ceremonija i fešta dodao je Vidović.

Foto: Bljesak.info / Međunarodni skup oldtimera u Mostaru 

 

Kopirati
Drag cursor here to close