uglancana vozila

Oldtimer susreti oduševili Sarajevo

AutoMoto / Flash | 08. 05. 2016. u 13:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevni 14. međunarodni oldtimer susreti Sarajevo 2016. završeni su danas popodne na trgu ispred Narodnog pozorišta u centru Sarajeva gdje su posjetitelji mogli pogledati uglancana vozila koja njihovi vlasnici održavaju s mnogo pozornosti.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco, koji je organizator susreta, kazao je da su ovo 14. susreti na kojima je sudjelovalo oko 56 posada, a sudionici su došli iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije i cijele BiH.

Pored ljubimaca na četiri točka koje njihovi vlasnici dovezu u Sarajevo, Husić kaže da svake godine dođe i ekipa motorista iz Požege te da ih je svake godine sve više.

''Danas smo dodijelili pehare za najstarije vozilsudionicima koji dolaze godinama. Mislim da će se svi vratiti u svoje gradove i klubove zadovoljni'', kazao je Husić.

Po njegovim riječima, najorginalnije vozilo je vlasnika Ede Kapetanovića iz Sarajeva, najstarije vozilo je Buick iz 1928. godine čiji je vlasnik Adamko Rudolf iz Budimpešte.

''Dodijelili smo i pehar za najljepši motor, to je BMW iz Požege iz 1950. Bilo je izvanrednih vozila, bio je Buick koji je raritet u Europi s drvenim felgama, platnenim krovom'', istaknuo je Husić, a izdvojio je i Cadillaca iz Jelaha.

Prisutni posjetitelji su odlučili da je najljepši oldtimer Cadillac, čiji je vlasnik Sinan Huskić iz Jelaha.

Husić je na kraju kazao da je zadovoljan održanim susretima oldtimera u Sarajevu, ocijenivši da je 'Sarajevo na jako dobrom i viskom nivou'.

''Kada Sarajevo da zadatak ostalim oldtimer klubovima moraju se potruditi da dostignu nivo Sarajeva'', kazao je Husić, te dodao da su oldtimer susreti i prilika za turističku promociju.

Kopirati
Drag cursor here to close