Natjecanje

Off Road klub Grand Hercegovina drugi na Bjelašnici i Igmanu

U klasi Soft2 prvo mjesto pripalo je Ivici Šariću iz Hercegovine, drugo mjesto Ivanu Mariću također iz Hercegovine, a treće mjesto osvojio je Branislav Danilović.
AutoMoto / Flash | 30. 06. 2019. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gregor Ratković iz Slovenije pobjednik je petog međunarodnog Off road rally natjecanja koje se ovaj vikend održavalo na Bjelašnici i Igmanu.

On je u klasi Hard zauzeo prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je Muhamedu Čamdžiću iz Konjuha, a treće Daliboru Veljkoviću iz Šipova.

Predstavnici Hercegovine ispunili očekivanja

U klasi Soft1 tako je prvo mjesto zauzeo Senad Tabić iz Kladnja, drugo mjesto pripalo je Gradimiru Bubnjeviću iz Plive, dok je treće mjesto osvojio Predrag Rajak također iz Plive.

U klasi Soft2 prvo mjesto pripalo je Ivici Šariću iz Hercegovine, drugo mjesto Ivanu Mariću također iz Hercegovine, a treće mjesto osvojio je Branislav Danilović.

U kategoriji klubova, prvo mjesto osvojio je Konjuh 4x4, drugo mjesto Grand Hercegovina, a treće mjesto Pliva Šipovo.

Dobitnici su osvojili brojne nagrade, među kojima su i one novčane u iznosu od 500 KM, 300 KM i 200 KM, kao i dodatnu opremu za vozila.

Promicanje turizma

Uz samo natjecanje, dio programa bio je rezerviran i za turistički dio, u kojem su iskusni vodiči goste koji su došli sa bilo kojom vrstom terenskog vozila proveli prekrasnim krajolikom Igmana i Bjelašnice, prenosi Klix.ba.

Video: Prevrtanje džipa na Off road rally natjecanju

Organizator petog međunarodnog Off road rally natjecanja je Automoto klub „Sa Off road klub“ iz Sarajeva, u okviru Off road Saveza Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close