Smart Parking

Od sada lakše parkiranje u Dubrovniku

Radi lakšeg pronalaska slobodnog parkirnog mjesta i smanjenja prometnih gužvi na području cijelog Dubrovnika proveden je sustav 'pametnog' parkiranja uz 1909 senzora.
AutoMoto / Flash | 10. 07. 2019. u 16:12 Fena
Kopirati

Projekt dubrovačkog Smart Parkinga, globalno jedinstvenog sustava 'pametnog' parkiranja sa 1909 senzora i 20 zaslona ('display') pokazivača slobodnih parkirnih mjesta, vrijedan 3,2 milijuna kuna, predstavljen je u srijedu u dubrovačkim Lazaretima. 

Radi lakšeg pronalaska slobodnog parkirnog mjesta i smanjenja prometnih gužvi na području cijelog Dubrovnika proveden je sustav 'pametnog' parkiranja uz 1909 senzora. Projekt su ostvarili Grad Dubrovnik i gradska tvrtka Sanitat, koja upravlja gradskim parkirališnim mjestima, u suradnji s partnerima tvrtkama Hrvatski telekom, Profico, Mobilisis i Furia. 

 Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je kako je Dubrovnik grad predvodnik u 'pametnim' rješenjima te istaknuo kako će i drugi hrvatski gradovi sigurno uvidjeti prednost ovakvih sustava, prenosi Hina. 

 "Kad imate ovakvu aplikaciju sigurno ćete manje kružiti gradom u potrazi za parkirnim mjestom. Smanjit će se time i gužva u prometu, a povećati kvaliteta usluge parkiranja na ulicama grada. Vjerujem da ćemo uskoro imati i dodatne mogućnosti ovog sustava", rekao je Franković. 

 Istaknuo je kako sustav predstavlja početak transformacije te povećavanja kvalitete života, posebno u rješavanju prometnih problema. 

 "Uskoro ćemo predstaviti i 'car sharing' sustav, koji će građanima i gostima dodatno olakšati komunikaciju prema gradu korištenjem električnog automobila, a od iduće godine bit ćemo prvi grad u svijetu s isključivo električnim vozilima za autotaksi prijevoz", naveo je Franković.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati