Hrvatska

Od sada elektroničkim putem do izdavanja vozačke dozvole

AutoMoto / Flash | 05. 09. 2017. u 09:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sustav e-Građani dobio je još jednu korisnu funkcionalnost za hrvatske građane.

Stupanjem na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama (NN 86/17), građanima je omogućeno da od 4. rujna zahtjev za novu vozačku dozvolu mogu podnijeti i preko sustava e-Građani, priopćeno je iz MUP-a.

No, u ovoj objavi postoji i jedna "kvaka" – da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Korisnici će kroz sustav e-Građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje je potrebno priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a, prenosi Bug.hr.

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.

Više informacija, kao i detaljne upute za ovaj način izdavanja vozačke dozvole možete pronaći na stranicama MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close