zamjena

Od 1. travnja bh. vozačke dozvole priznate u Danskoj

AutoMoto / Flash | 08. 04. 2016. u 09:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH obavještava građane Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Danskoj da od 1. travnja ove godine mogu izvršiti zamjenu važeće bh. vozačke dozvole "B“ kategorije za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, bez obveze podnositelja zahtjeva za polaganje kontrolnog vozačkog ispita.

Kako je priopćeno iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, podnositelj zahtjeva za zamjenu bh. vozačke dozvole za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, osim važeće bh. vozačke dozvole, dužan je dostaviti izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da je posjedovao i koristio pravo upravljanja motornim vozilom kategorije "B“ u zadnje dvije godine.

Također, dužan je dostaviti i izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da mu nije bilo oduzeto pravo upravljanja motornim vozilom u zadnjih pet godina, odnosno da mu nije bilo ograničeno pravo upravljanja motornim vozilom ili dozvoljeno pod posebnim uvjetima.

Kako je priopćeno, aktivnosti su vodili zajednički Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close