Tesla Model 3

Objavljene fotografije najiščekivanijeg električnog automobila u povijesti

AutoMoto / Flash | 27. 06. 2017. u 09:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Električni automobili sve se popularniji – njihove cijene sve su niže, baterije izdržljivije, broj punionica sve je veći, a sve se to odrazilo i na potražnji za ovakvim vozilima koja je iz godine u godinu sve veća. Ono što je ovom tržištu nedostajalo jest "električni Fordov Model T", cjenovno pristupačan model koji će pokrenuti cijelo tržište e-vozila i "natjerati" korisnike da, umjesto klasičnog benzinca ili dizelaša, kupe električni automobil.

Takav automobil već je predstavljen i riječ je o Teslinom Modelu 3, najjeftinijem Teslinom automobilu do sada čija cijena iznosi oko 35.000 dolara, a nedugo nakon predstavljanja čak 400.000 ljudi prednaručili su ovaj model. Njegove isporuke trebale bi početi ove godine, a oni koji sada naruče ovaj automobil njegovu isporuku mogu očekivati sredinom ili tek u drugoj polovici 2018. godine, piše Zimo.co.

Elon Musk i ekipa iz Tesle do sada su informacije o ovom modelu držali u strogoj tajnosti te su Model 3 uvijek držali podalje od očiju javnosti tijekom testiranja. Ovog tjedna na internetu objavljene su fotografije jednog takvog testnog modela za koje je zaslužan fotograf korisničkog imena na Redditu You You Xue. On je slučajno naišao na ovaj model te je, kako je napisao na Redditu, "iskočio iz svog automobila" i počeo fotografirati.

Prednjim dijelom kućišta ovog automobila dominira veliki ekran dijagonale čak 17 inča, Model 3 imat će još napredniju verziju autopilota i domet od oko 350 km, a u ponudi će biti i model sa snažnijom baterijom koji će, naravno, biti skuplji.

Nakon Modela 3, Teslini planovi za sljedećih nekoliko godina uključuju električni kamion i pick up te daljnje širenje mreže brzih punionica svojih automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close