Budućnost

Nvidia i Volkswagen stvorili tehnologiju koja će prepoznati tko je u autu

Nove tehnologije koje se temelje na umjetnoj inteligenciji najavila je Nvidia, a radi se o Drive IX platformi.
AutoMoto / Flash | 09. 01. 2018. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagenov I.D. Buzz futuristička je vizija slavnog njemačkog kombija, a njemački div na CES-u u Las Vegasu je otkrio kako će ovaj automobil, kad stigne na ceste, imati niz naprednih tehnologija koje će mu omogućiti da prepozna vozača i putnike te da se prilagodi njihovim potrebama.

Nove tehnologije koje se temelje na umjetnoj inteligenciji najavila je Nvidia, a radi se o Drive IX platformi. Kad se vozači ili drugi ljudi, koji su na odobrenoj listi, približe vozilu, auto će znati kome treba otključati vrata i personalizirati interijer. Softver i hardver koji razvija Nvidia u aute će staviti 'inteligentnog kopilota' koji će koristiti senzore da prepozna putnike i njihove postavke sjedala, ali i glas kako bi auto mogao s njima komunicirati, pišu 24sata.

Drive IX platforma inače se sastoji od tri dijela, a prvi Drive AV najavili su još ranije. Ovo je sustav zadužen za razvoj samovozećih automobila. Drive IX je dio za napredna korisnička iskustva, dok je Drive AR za developere koji omogućuje razvoj aplikacija uz proširenu stvarnost, poput navigacije i sigurnosnih sustava.

Nvidia je otkrila da se dosad u njihov projekt uključilo više od 320 kompanija, među kojima su Volkswagen i Uber, ali i kineski Baidu.

Kopirati
Drag cursor here to close