Svi bi na more

Novi vikend i nove gužve na prometnicama i granicama u BIH

BiHAMK navodi da čekeanja nisu duža od pola sata, dok naši čitatelji opet javljaju da je kolona u Gabela Polju kilometarska.
AutoMoto / Flash | 12. 08. 2018. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gužva na GP Ivanica / Foto: Bljesak.info

U danima vikenda frekvencija vozila je pojačana od ranih jutarnjih sati, pa je tako i jutros na svim važnijim cestovnim smjerovima u BIH pojačan intenzitet prometa.

Na dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. To su dionice autoceste A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku), Podlugovi-Visoko (oštećenje dilatacijske naprave, na mostu MO4 prometuje se preticajnom trakom) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih cesta: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralne ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralne ceste sa autocestom u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Doljani, Gabela Polje, Bijača, Prisika, Kamensko, Osoje, Gorica i Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali je kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Povremeno je pojačana frekvencija vozila i na graničnim prijelazima Orašje, Zupci i Klobuk. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen promet na GP Bosanski Novi-Dvor, navodi BiHAMK. 

Kopirati
Drag cursor here to close