Tarraco

Novi veliki SUV iz Seata korak do produkcije

Seat je objavio video o svom sljedećem SUV-u, Tarracu. Videozapis koji prikazuje automobil pod narančastom plahtom dopušta da se prepozna ukupni izgled Tarraco-a.
AutoMoto / Flash | 22. 05. 2018. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što možemo primjetit su LED dnevna svjetla,oštre linije dizajna,  a što se tiče ukupne veličine i oblika Tarraco je 'u blizu' sa svojim Škoda rođakom, Kodiaqom, što znači da će biti pozicioniran iznad Atece.

SEAT je pokrenuo i natječaj za odabir imena ovog modela pri čemu je javnost imala priliku glasovati za svoj izbot. Publika je izabrala ime Tarraco, kraj imena Alborana, Arande i Avile.

Tarraco se u izložbenim salonima očekuje krajem godine. SEAT baš i ne odaje puno specifičnih detalja za Tarraco, ali zna se da će se veliki SUV temeljiti na istoj platformi MQB poput Škode Kodiaqa i Volkswagen Tiguan Allspace. To znači da možemo očekivati pristojan automobilski doživljaj vožnje, zadani pogon na prednjim kotačima i pogon na četiri kotača koji će vjerojatno biti rezerviran za snažnije motore.

U 'početnim automobila' poznatim pod 'cijena već od' trebao bi se nalaziti 1,4 litreni turbo benzinskoi motor sa 123 konjske snage koji se trenutno nudi u Kodiaqu, a s mogućnišću nadogradnje na 148KS. Trebao bi biti dostupan i 2,0 litreni turbo benzinac kao i 2,0 litreni dizel koji će imati opciju izbora slabijeg i jačeg motora. Šesterostupanjski ručni mjenjač gotovo sigurno će biti standard, a kao opcija naravno, biti će automatik s dvostrukom spojkom koji će vjerojatno doći sa 6 ili 7 brzina ovisno o tome s kojim je motorom uparen.

Kopirati
Drag cursor here to close