Ne cveta cveće ni u naše preduzeće

Novi udarac za Daimler i mogući opoziv više od 600.000 dizelskih Mercedesa

Njemački mediji pišu kako KBA ne staje s ovim opozivom, a sumnje o malverzacijama u pogledu emisije štetnih plinova širi na druge modele.
AutoMoto / Flash | 28. 05. 2018. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek nekoliko dana nakon što je njemački Savezni ured za motorna vozila (KBA) naložio povlačenje modela Vito pogonjenog 1.6-litrenim dizelašem, nove loše vijesti za Mercedes. Njemački mediji pišu kako KBA ne staje s ovim opozivom, a sumnje o malverzacijama u pogledu emisije štetnih plinova širi na druge modele. Trenutne istrage idu u smjeru C klase te određenih primjeraka G klase, a pod povećalom će biti softver za manipulaciju štetnim plinovima.

Grupa Daimler nije komentirala nove optužbe, pa je zadnje službeno priopćenje ono kako se ne slaže s optužbama za Vito te će se žaliti. Također, izjavili su da će raditi na poboljšanju vozila bez obzira na ishod sudskog postupka, prenosi Index.

Testiranja ispušnih plinova su sve temeljitija, pa su brojni proizvođači odlučili obustaviti prodaju određenih modela. Peugeot više ne nudi 308 GTI, BMW je ranije povukao M3 i seriju 7, a Audi je iz ponude maknuo moćni SQ5.

Kopirati
Drag cursor here to close