Milijun opcija u igri

Novi Sprinter predstavljen na Zlatiboru: Dolazi u čak 1700 kombinacija

Novi Sprinter dolazi u čak 1700 mogućih kombinacija, a jedna od stavki koja je pomogla da poraste broj kombinacija je svakako i Sprinter sa prednjom vučom, kojeg odlikuje niža početna cijena za razliku od drugih.
AutoMoto / Flash | 18. 09. 2018. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli tjedan proveli smo na Zlatiboru, zračnoj banji i jednom od najljepših mjesta u Srbiji, družeći se  sa novim Sprinterom iz Mercedes – Benza, a sve u organizaciji tvrtki Auto Lijanovići d.o.o. Mostar i Star- Import koja posluje u okviru Emil Frey Grupe te je generalni zastupnik Daimler kompanije za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

Novi Sprinter je treća generacija Mercedes-Benz Sprintera. Prva generacija otkrivena je  1995. godine, a zadržala se sve do 2006. kada je na scenu stupila druga generacija. Do sad ih je ukupno prodano skoro 3,5 milijuna vozila u 130 zemalja svijeta. 

Foto: Bljesak.info / Promocija novog Mercedes Benz Sprintera na Zlatiboru

Novi Sprinter dolazi pod sloganom „100% Skockan za Vas“, što je više nego istinito. Kupci moraju dobro da razmisle dok slažu za svoje potrebe novog Sprintera jer u 1700 kombinacija puta 600 opcionalnih dodataka je više nego dovoljno da se ugodi pa i onim najzahtjevnijima, dok Sprintera možete naručiti, žargonski rečeno 'golog ko pištolj', zavisno od poslovnih potreba.

Sprinter dolazi u tri vozačke konfiguracije, a to su kamionet, furgon i putnički, a nudit će se u tri različite oznake; 314 Cdi, 316 Cdi i 319 Cdi. Za pogon prve dvije bit će zaduženi četverocilindarski dizelaši, Euro 6 standarda sa 2,143 kubna centimetra zapremine. Slabiji će proizvoditi 105, a jači 120 kW. Kao standard Sprinter ima ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, a model sa stražnjim pogonom ima mogućnost 7Gtronic automatskog mjenjača, dok model na prednji pogon ima devet-stupanjski mjenjač za poboljšanu učinkovitost i performanse.

Foto: Bljesak.info / Promocija novog Mercedes Benz Sprintera na Zlatiboru

Organizator je svako od testnih vozila opteretio sa 500 kilograma, što tijekom vožnje ne bi ni primijetili da nije unaprijed rečeno. Iako velik i gabaritan, osjećaj vožnje je poput vožnje malog automobila. Uvođenjem električnog servo upravljača na novi Sprinter, Mercedes je bio u mogućnosti prilagoditi se modernoj tehnologiji. Dostupan je "Distronic adaptive cruise control" tempomat koji prepoznaje sporo vozilo ispred vas te automatski koči kako bi se osigurala potrebna udaljenost. Ukoliko pređete u 'čistu' traku automobil sam ubrzava na postavljenu brzinu. Sposoban je i da 'panično' zakoči ukoliko dođe do nepredviđene situacije ispred vas.

 Pravi vrhunac najnovijeg Sprintera jeste njegova kabina. Mercedes je tu uključio neke od svojih tehnologija, iako su plastike još tu, luksuz se sad više osjeća nego prije. Prije svega, izolacija je mnogo bolja zbog finalnih radova na krovu, te samoj pregradi iza sjedala kako bi se smanjila buka. Instrument tabla je dobro postavljena, a modeli s boljom opremom dobivaju mekaniju plastiku. Uzmite Sprintera sa električnim podešavanjem sjedala i dobit ćete niz kontrola postavljenih na vrata baš poput Mercedesovog putničkog automobila.

Foto: PR / Promocija novog Mercedes Benz Sprintera na Zlatiboru

Rotacijski otvori za zrak dolaze iz raspona automobila, a Sprinter je drugi novi model nakon A-klase koji je dobio MBUX sa 10,2 inčnim infotainment sustavom. Ima zaslon osjetljiv na dodir, te se može s njim upravljati preko višenamjenskog upavljača ili iskoristit glasovnu kontrolu te 'pozvati ga' sa "HEY MERCEDES" u sustavu Siri/Alexa.

Naš zaključak bi bio da je novi Sprinter  tehnološki napredno vozilo, koje 'voli' opremu, te sami zbroj mogućih kombinacija čine ga jako pogodnim i otvorenim za sve prilike. Prije samo kupovine morate da znate što želite do zadnje stavke narudžbe, jer dovoljno je reći da ukoliko ne naručite radio, nećete ga moći sami naknadno ugraditi.

Kopirati
Drag cursor here to close