Novi Peugeot RIFTER premijeru čeka u Ženevi

U prepoznatljivom duhu i vrijednostima posljednjih kreacija marke, novi PEUGEOT RIFTER usvaja inovativnu siluetu prilagođenu svakodnevnoj avanturi.
AutoMoto / Flash | 21. 02. 2018. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od imena, pravi poziv na putovanje. PEUGEOT RIFTER uspio je povezati stil koji jeistovremeno robustan i uglađen. Njegov pustolovni duh prilagođava se svim okruženjima, od urbane džungle do autentičnih prirodnih okoliša.

Opremljen s PEUGEOT i-Cockpit®, novi PEUGEOT RIFTER donosi intenzivan doživljaj vožnje, jedinstven u svojoj klasi i u svim okolnostima.

Izgrađen na novoj platformi, novi PEUGEOT RIFTER nudi otpornost i izdržljivost kako bi zadovoljio najzahtjevnije primjene. Dostupan u dvije duljine, sa 5 ili 7 sjedala, on njeguje raznovrsnost, modularnost i praktičnost. Ima učinkovite motore kao i tehničku opremu posljednje generacije. PEUGEOT RIFTER, potvrđeni pustolov koji intenzivno živi svaki dan, osmišljen je kako bi inspirirao svakodnevne istraživače.

Novo ime za jedinstvenu siluetu

PEUGEOT je dao jedinstveno ime svojoj novoj ponudi u gami osobnih vozila. Njegovo ime, PEUGEOT RIFTER,kratko i moćno,odmah Vas vodi u boravak i korištenje na otvorenom.

"« Izazov za noviPEUGEOT RIFTERbilo je ponuditi poželjno vozilo koje zadržava volumen, robusnost, modularnost i kompaktnost. Nova platforma omogućava izbore savršeno izbalansiranih dimenzija. Naši dizajneri u potpunosti su iskoristili svoje potencijale kako bi na novoj silueti predstavili prepoznatljiv stilski identitet", kazao je Keith RYDER, Voditelj dizajna za PEUGEOT RIFTER.


Užitak u vožnji je u genima marke PEUGEOT.Novi PEUGEOT RIFTERdizajniran je na platformi EMP2,poznatoj po svojim dinamičkim kvalitetama. U kombinaciji sa posebnim razvojem na stražnjoj strani kako bi se unaprijedila modularnost i opterećenje, ona nudi PEUGEOT RIFTER-ukombinaciju udobnosti i držanja ceste na razini koja je neviđena u ovom segmentu.

Gama visoko učinkovitih motora

U benzinskim izvedbama, dvije izvedbe 1.2 PureTech motora su dostupne:
 PureTech 130 KSS&S s automatskim ručnim mjenjačem s 8 brzina (dostupan tijekom 2019)
 PureTech 110 KSS&S s ručnim mjenjačem s 5 brzina
U dizelskim izvedbama, tri 1.5 BlueHDi motora su dostupna:
 BlueHDi 130 KSS&S s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili automatskim mjenjačem s 8 brzina EAT8
 BlueHDi 100 KS s ručnim mjenjačem s 5 brzina
 BlueHDi 75 KS, s ručnim mjenjačem s 5 brzina.

Tehnologija na najvišoj razini

NoviPEUGEOT RIFTER, odgovarajući na sve potrebe svakodnevnog života, prirodno koristi prednosti posljednjih naprednih tehnologija Marke. Popis sigurnosne opreme je impresivan i jedinstven u segmentu, ovisno o izvedbama : Sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sustav za nadzor mrtvog kuta, adaptivan tempomat, prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine, ActiveSafety Brake, upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, pristup i pokretanje vozila bez ruku, elektronska kontrola stabilnosti prikolice, električna parkirna kočnica, Visiopark kamera 1 (180°) za pomoć pri parkiranju straga i dr.

Infotainment posljednje generacije

Povezivost je osigurana velikim dodirnim zaslonom u boji od 8’’. Smješten nadohvat ruke, dolazi s dvije USB utičnice, Jack utičnicom, funkcijom Bluetooth kao i bežično punjenje pametnog telefona. Sustav je upotpunjen s funkcijom Mirror Screen kompaktibilan sMirror Link®, Apple Carplay™i Android Auto™.

Pametna funkcionalnost

Novi PEUGEOT RIFTER nudi lako prilagodljiv i modularan volumen. Optimizacija arhitekture omogućava 2 izvedbe s 5 i 7 sjedala od koje je svaka u 2 duljine Osnovna (4,40 m) iProdužena (4,75 m).Ova posljednja dodaje duljinu kako na međuosovinskom razmaku tako i na prevjesu, za idealnu prostranost. U 2. redu, svako od 3 individualna sjedala može primiti dječju sjedalicu.

Vrlo jednostavno se preklope u podnicu iz prtljažnika sa opcijom «Magic Flat » (dostupna od 2. tromjesečja 2019). U produženojizvedbi, 2 neovisna sjedala u 3. redu su klizna i mogu se izvaditi (kao u Osnovnoj izvedbi) kako bi se prilagodili svim okolnostima bilo da se radi o volumenu prtljažnika ili prostoru za koljena putnika.

Utovar dugih predmeta je lako jer se suvozačevo sjedalo može staviti u podnicu. Prtljažnik PEUGEOT RIFTER raspolaže volumenom prostora za teret do 775 litara ispod police u izvedbi sa 5 sjedala a u standardnoj duljini ide do 4 000 litara ispod paviljona sa preklopljenim sjedalima u dugoj izvedbi.

Zračni jastuk suvozača « Bag In Roof », svojim inovativnim smještajem u krov, omogućava stvaranje zatvorenog i hlađenog pretinca velikog kapaciteta. Maksimalan kapacitet spremnika je jedinstven za ovaj tip vozila:do186 litara ovisno o izvedbama.

 

Bit će predstavljen pretpremijerno na Salonu automobila u Ženevi 2018., a noviPEUGEOT RIFTER proizvodit će se u Španjolskoj (Vigo) i Portugalu (Mangualde). Na BiH tržište lansira se krajem 2018. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close