Power of choice

Novi Peugeot e-Rifter

Svojom gamom osobnih vozila marka PEUGEOT nastavlja svoj pohod na svjetsko tržište električnih vozila.
AutoMoto / Flash | 16. 02. 2021. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PEUGEOT RIFTER pruža vam mobilnost potrebnu za sve vaše privatne potrebe, a odsad je dostupan i u izvedbi s potpuno električnim motorom.

PEUGEOT predstavlja novi PEUGEOT e-RIFTER. To je vozilo savršen primjer načela Marke ''power of choice'', pa tako nudi:

  • domet do 280 km prema ciklusu homologacije WLTP,
  • 2 duljine (Standard i Long) i do 7 sjedala,
  • prtljažnik obujma do najviše 1050 litara i 5 sjedala,
  • mogućnost vuče od 750 kg.

Budući da je zadržao sve izvorne kvalitete i vozna svojstva i usto omogućuje vožnju bez emisija štetnih plinova u gradskim zonama s ograničenim prometom, novi PEUGEOT e-RIFTER zadovoljit će sve vaše potrebe svojom prostranom unutrašnjosti obogaćenom vrhunskim tehnologijama, a tu je i novi digitalni PEUGEOT i-Cockpit®.

READY FOR FULL ELECTRIC NOVI PEUGEOT e-RIFTER

Potpuno električna tehnologija, Ready for full Electric action PEUGEOT RIFTER razvijen je na modularnoj platformi s različitim razinama snage EMP2 (Efficient Modular Platform) i ima 100 % električni motor najveće snage od 100 kW i najvećeg okretnog momenta od 260 Nm s trenutnim odzivom koji je dostupan već od samog kretanja, bez vibracija, bez buke, bez promjene stupnja prijenosa, bez neugodnih mirisa i, naravno, bez emisije CO 2.

Električni pogonski sklop (električni motor, izmjenjivač (inverter) i punjač) sličan je kao i kod novog vozila PEUGEOT e-RIFTER.

Kao i na tom modelu, izvršena je prilagodba reduktora mjenjača kako bi se zadovoljili zahtjevi u vezi s prijevozom tereta koji vrijede za gospodarska vozila.

Vozna svojstva (u načinu rada POWER) navedena su u nastavku (u tijeku je homologacija podataka):

  • najveća brzina iznosi 130 km/h
  • ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se u 11,2 sekunde
  • ubrzanje od 80 do 120 km/h postiže se u 8,9 sekundi.

Dvije izvedbe (Standard i Long) dostupne su s litij-ionskom baterijom (18 modula) kapaciteta 50 kWh koja omogućuje domet do 280 km ovisno o verziji, načinu vožnje i u skladu s postupkom homologacije WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) (homologacija u tijeku).

Toplinska regulacija baterije spojena je na sustav grijanja kabine te omogućuje vrlo brzo punjenje baterije, optimiziran domet i duži radni vijek.

Kopirati
Drag cursor here to close