Red Dot 2020

Novi PEUGEOT 208 i PEUGEOT 2008 primili nagradu za dizajn

Oba PEUGEOT modela oduševila su međunarodni žiri svojim sportskim vanjskim dizajnom i kvalitetom završne obrade. Francuski proizvođač automobila šesti je put osvojio nagradu za dizajn.
AutoMoto / Flash | 03. 04. 2020. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeno je: novi kompaktni automobil PEUGEOT 208 i novi SUV PEUGEOT 2008 primili su nagradu Red Dot u kategoriji "Product Design".

Oba PEUGEOT modela oduševila su međunarodni žiri svojim sportskim vanjskim dizajnom i kvalitetom završne obrade. Francuski proizvođač automobila šesti je put osvojio nagradu za dizajn.

Haico van der Luyt, generalni direktor PEUGEOT Njemačka, komentirao je: ‘'Ponosni smo što smo osvojili prestižnu Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ‘Product Design’ za naša dva nova modela. Ova nagrada je dokaz da smo na dobrom putu s našim novim vizualnim identitetom''. 

PEUGEOT 208 i PEUGEOT 2008: Upečatljiv dizajn i električna izvedba

Svojim upečatljivim vanjskim dizajnom, novi PEUGEOT 208 se savršeno uklapa u uspon marke PEUGEOT u viši cjenovni razred. Novi PEUGEOT 208 je zaveo je stručnjake sportskim izgledom te izduženim i čistim linijama. Njegova unutrašnjost obogaćena je svjetskom premijerom 3D instrumentne ploče s višenamjenskim upravljačem i velikim dodirnim 10” zaslonom.

Novi PEUGEOT 2008 impresionirao je žiri svojim vertikalnim dnevnim LED svjetlima, koja obilježavaju novi dizajnerski potpis. Njihov nazubljeni izgled sablje lako je prepoznatljiv. Profil svojim različitim trokutastim linijama donosi sveukupnu homogenost i dinamičnost.  Straga su prepoznatljiva svjetla povezana crnom letvicom koja se ističu LED potpisom s tri kandže. Pažnja posvećena detaljima nastavlja se i u unutrašnjosti: profinjeni šavovi, LED ambijentalno osvjetljenje (od izvedbe GT-Line), profinjeni materijali kao (dostupni na izvedbi GT).

Novi PEUGEOT 208 i novi SUV PEUGEOT 2008 također su dostupni u električnoj izvedbi. Novi PEUGEOT e-208 i Novi PEUGEOT e-2008 se razlikuju od termičkih izvedbi s posebnim dizajnerskim elementima: rešetka hladnjaka odgovara boji karoserije i znak lava mijenja boju ovisno gdje stojite.

Nagrada Red Dot Award

Nagrada Red Dot već više od 60 godinanagrađuje inovativan dizajn u kategorijama ‘Product Design’, ‘Communication Design’ i ‘Design Concept’.

Međunarodni žiri sastavljen je od stručnjaka iz različitih specijalističkih područja koji svake godine ocjenjuju proizvode, komunikacijske projekte, dizajn konceptnih automobila i prototipove.

O marki PEUGEOT

Zahvaljujući svojoj tehnološkoj strategiji i uvođenju električnih izvedbi u svoju cjelokupnu gamu, marka PEUGEOT s entuzijazmom ulazi u eru energetske tranzicije. Izazovna i vrhunska vožnja, profinjen dizajn i beskompromisna kvaliteta temeljna su obećanja Marke njezinim kupcima te pridonose emocijama koje izaziva svako vozilo PEUGEOT. PEUGEOT je prisutan u gotovo 160 zemalja na više od 10 000 prodajnih mjesta te je u 2019. prodao gotovo 1 500 000 vozila. PEUGEOT posvuda sjedinjuje učinkovitost, stav i emocije s ambicijom da bude prvoklasni proizvođač za masovno tržište svjetskog glasa.

Kopirati
Drag cursor here to close