TENK

Novi Mercedes AMG G 63 - stigli prvi detalji i pojedinosti

Novi Mercedes-AMG G63 stiže sa 576 konjskih snaga i od 0-100 trebat će mu samo 4,5 sekundi!
AutoMoto / Flash | 13. 02. 2018. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedesov G postao je poznat po svojoj visokoj kvaliteti, pouzdanosti, a također bio je spreman za svaki teren. Mercedes je sad objavio i prve fotografije i detalje o novoj generaciji G koja stiže u njegovoj najjačoj verziji G63.

Novi G 63 dobiva AMG-ov najnoviji 4.0 litreni V8 benzinski motor s dva turba. Motor proizvodi 576 konjskih snaga i 850Nm! To je dovoljno da se ovaj tenk u obliku G klase zaleti do 100 kilometara na sat za samo 4 i pol sekunde, a krajnja brzina mu je 220 kilometara na sat, ili ako odaberete AMG Driver paket brzina se povećava na 240 km/h.

Kao i kod E 63, V8 motor također dobiva deaktiviranje cilindra. To pomaže novokonstruiranom G 63 koji ima 4MATIC pogon na četiri kotača i automatski mjenjač sa devet stupnjeva prijenosa za kombiniranu potrošnju goriva od 21,4 mpg i emisiju CO2 od 299 g/km.

Mercedes AMG  / Novi Mercedes AMG G 63 - stigli prvi detalji i pojedinosti 

G 63 dobiva mnoga poboljšanja podvozja i ovjesa u odnosu na ovjes koji stiže u redovitoj G-klasi nove generacije. Njegova specifikacija također uključuje AMG Ride Control kao standard; ovaj podesivi sustav prigušivača može prilagoditi postavljanje između tri konfiguracije - Comfort, Sport, Sport +.

Ostale značajke nove G klase uključuju upravljački stub osjetljiv na brzinu i pet načinja vožnje na cesti, te tri off road načina. Dinamični način vožnje omogućuje odabir elemenata kao što su odziv motora, pomicanje prijenosa i težinu upravljača.

Mercedes AMG  / Novi Mercedes AMG G 63 - stigli prvi detalji i pojedinosti 

Cjelokupna silueta G 63 se malo promijenila, jer Mercedes je proveo mnogo vremena razvijajući novu G-klasu, a sve kako bi G-klasa zadržala svoj osebujni oblik. U unutrašnjosti G 63 možemo pronaći novu posebnu ručku za držanje na pretincu za rukavice za suvozača i kromirano naglašene elemente poput prekidača koji upravlja diferencijalom. G 63 dolazi sa standardnom instrument pločom , ali kao opcija automobil se može naručiti uz najnoviju kombinaciju širokog zaslona tvrtke Mercedes koja u potpunosti miješa digitalne brojčanike sa središnjim infotainment sustavom.

Unutrašnjost također uključuje AMG sportski upravljač i kontrolu za standardni dvostupanjski ispušni sustav, omogućujući korisnicima povežanje buke koja se dopušta od kabine do V8 motora.

Cijena još uvijek nije poznata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close