Višestruki dobitnik

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Stinger je pohvaljen u automobilskim medijima zbog zabavnih voznih osobina, uglađenosti i izuzetnih performansi, karakterističnih za grand touring vozila.
AutoMoto / Flash | 14. 03. 2018. u 11:06 Bljesak.info
Kopirati

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja europskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja za Stingera je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko mjeseci od početka prodaje.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stinger je izabran za Auto godine po izboru internet portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), i 'Najbolji u 2018. godini' (‘Best of the Year’) po izboru gledatelja američke televizijske emisije MotorWeek, što je najprestižnije priznanje od svih 14 kategorija.


Stinger je između ostalog i finalista izbora za europski i američki auto 2018.

Bryan Cho, šef marketinga u Kia Motors Corporation, kaže: “Ponosni smo na to što smo postigli sa Stingerom, a brojne nagrade potvrđuju njegovu globalnu privlačnost. Kupcima pruža nešto sasvim drugačije i uzbudljivije po pitanju dizajna, karaktera i performansi. Fino je vidjeti kako mediji širom svijeta prepoznaju napore naših inžinjera i dizajnera.”

Stinger pohvaljen zbog dizajna, tehnike i performansi

Stinger je pohvaljen u automobilskim medijima zbog zabavnih voznih osobina, uglađenosti i izuzetnih performansi, karakterističnih za grand touring vozila. Kijin najnoviji model je proglašen za auto godine u Slovačkoj, ‘performans auto godine’ u Velikoj Britaniji i ‘Trophée Argus 2018’, u vodećim francuskim medijima. Stinger je bio i u najužem izboru za auto godine u Češkoj.

Njegov gran turismo izgled nedavno je nagrađen priznanjem ‘iF design’ za 2018. godinu, koje je jedno od najprestižnijih priznanja na području automobilskog dizajna, dok je Stingerov 3,3-litarski twin-turbo benzinski 6-cilindrični motor svrstan među 10 najboljih motora u 2018. godini po izboru američkog magazina Ward.

Stingera su dizajnirali Peter Schreyer, Kijin glavni dizajner i predsjednik Kia Motors Corporation, i Gregory Guillaume, glavni dizajner u Kia Motors Europe. Šasija i pogon su tijekom procesa nastajanja testirani na Nürburgringovom čuvenom Nordschleifu i različitim cestama širom svijeta. Posebno odskače najsnažnija izvedba sa 3,3-litarskim twin-turbo 6-cilindričnim benzinskim motorom*, s kojim je Stinger postao Kijin najsnažniji serijski automobil i model s najbržim ubrzanjem u 74-godišnjoj istoriji Kije. Sva tri motora (pored 3,3-litarskog su tu i 2,0-litarski benzinski i 2,2-litarski turbodizelski) prenose snagu do točkova pomoću 8-stepenog automatskog mjenjača, a kupci imaju i mogućnost izbora zadnjeg pogona ili pogona na sva 4 točka.

Stingera u našoj zemlji očekujemo već krajem ovog mjeseca.

Kopirati