Novi Kia Sorento s novim digitalnim ekranom otklanja vozačeve mrtve kuteve
Vozačima pomaže izbjegavati sudare s vozilima, koja se nalaze u njihovom mrtvom kutu

Novi Kia Sorento s novim digitalnim ekranom otklanja vozačeve mrtve kuteve

AutoMoto / Flash | 09. 05. 2020. u 13:53 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia će kod novog Sorenta predstaviti tehnologiju BVM (Blind-Spot View Monitor). Ovaj vozačev ''drugi par očiju'' namijenjen je unapređenju sigurnosti svih sudionika u prometu eliminiranjem vozačevog mrtvog kuta na obje strane vozila.

BVM se prikazuje na visokorezolucijskom ekranu između mjerača

Sorento je prva Kia u Europi, koja će dobiti ovaj napredni sustav asistencije. To će biti tek jedna od mnogih funkcija koje omogućava novi potpuno digitalni 12,3-inčni ‘Supervision’ ekran na instrument ploči. BVM poboljšava vozačevu preglednost nazad na obje strane vozila tijekom vožnje na autocesti i povezan je s pokazivačima smjera.

Video visoke rezolucije se prikazuje na lijevoj i desnoj strani TFT-LCD instrument ploče, kada vozač uključi pokazivač smjera i u njegovom mrtvom kutu se skriva vozilo.

Video mrtvog kuta odmah zauzima mjesto na ekranu mjerača brzine ili brojača pređenih kilometara (ili mjerača hibridnog sustavakod hibridnih izvedbi Sorenta), dok ujedno još uvijek prikazuje trenutnu brzinu vozila.

Video se prikazuje pomoću dvije širokokutne kamere visoke rezolucije, koje se nalaze u kućištima bočnih ogledala. Kamere omogućavaju širi kut prikaza od samih ogledala nudeći vozaču mnogo bolji prikaz vozila iza njega.

Nova tehnologija zajedno s prikazom događanja oko vozila olakšava parkiranje

Kijina BVM tehnologija će biti raspoloživa kupcima Sorenta u Europi kao dio paketa u kojem je prikaz događanja oko vozila (Surround View Monitor) i sutav asistencije PCA za sprječavanje sudara prilikom parkiranja (Parking Collision-Avoidance Assist), kao i audio sustav Bose Performance Series.

Foto: PR / Novi Kia Sorento s novim digitalnim ekranom otklanja vozačeve mrtve kuteve

U Europi na raspolaganju uz sustav za upozoravanje na vozila u mrtvom kutu

Taj paket će europskim kupcima biti raspoloživ u vozilima opremljenim s funkcijom BCA (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist). Sustav  BCA pomaže vozačima kod izbjegavanja sudara s vozilima iz mrtvog kuta, jer djeluje kada prepozna približavanje sudara.

Potpuno digitalna instrument ploča

Kijini ‘Supervision’ digitalni mjerači su namijenjeni pružanju informacija vozačima koliko je moguće jasno. Sa ekranom visoke rezolucije (1920x720 piksela) digitalni mjerači zamjenjuju uobičajeni mjerač brzine i brojač pređenih kilometara sa jedinstvenim ekranom koji prikazuje izoštreni digitalni brojčanik s podacima o vozilu i motoru.

Multifunkcijski ekran među mjeračima prikazuje navigacijske upute 'turn-by-turn', informacije audio sustava, detaljnije putne podatke, dijagnostička upozorenja, kao i 'pop-up' obavještenja povezana s različitim aktivnim tehnologijama i sustavima asistencije.

Kopirati
Drag cursor here to close