Francuski monovolumen

Novi Berlingo stigao na bh. tržište: Ikona slobodnog vremena?!

Poboljšan u skladu s posljednim modelima Citroena, novi Berlingo dobio je suvremeni dizajn i oblik koji mu daje robustan, ali dobronamjeran stav.
AutoMoto / Flash | 20. 10. 2018. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Produženo ljeto u jedinom bosanskohercegovačkom gradiću koji ima izlaz na more, Neumu, bilo je idealno za prezentaciju novog Citroen Berlinga. Treća generacija ovog modela donosi još više udobnosti i stila, obiteljski i poduzetni u isto vrijeme.

Poboljšan u skladu s posljednim modelima Citroena, novi Berlingo dobio je suvremeni dizajn i oblik koji mu daje robustan, ali dobronamjeran stav. Jedna od prednosti novog Berlinga je modularnost unutrašnjeg prostora, kako bi se olakšalo svakodnevno korištenje. Drugačiji stil karoserije s pomaknutim vjetrobranskim staklom te višim i kraćim prednjim krajem postignuto je prije svega postavljajući ga sprijeda na EMP2 platformu koja mu daje kraći prevjes. Prednji kraj je tipičan Citroenski sa dvostrukim svjetlosnim potpisom, te personaliziranim i okruglim svjetlima za maglu.

Foto: Bljesak.info / Citroen Berlingo 

Pročišćena, tipična za Citroën unutrašnjost s prozračnom pločom s instrumentima i nekoliko ambijenata u unutrašnjosti, personalizacija s razinom opreme XTR i detaljima u boji, dvije veličine M i XL, od 4,40 m i 4,75m, dostupne sa 5 i 7 sjedala.

Dvoja široka bočna klizna vrata opremljena električnim podizačima stakala. Volumen prtljažnika koji je referenca, povećan za 100 l kako bi dosegnuo 775l u izvedbi M, lako dostupan zahvaljujući odižućem prozoru na stražnjim vratima i pokrovu prtljažnika podesivom u 2 razine. Veći i pametniji prostor za pohranu, kao primjerice nova generacija višenamjenskog krova Modutop, koja nudi više svjetlosti ili pretinac za rukavice Top Box, jedinstven zahvaljujući primjeni Airbag in Roof.

Foto: Bljesak.info / Citroen Berlingo 

Novi Citroën Berlingo unapređuje svoje prednosti zahvaljujući platformi EMP2 na prednjem kraju, s kojom dobiva bolju upravljivost (električni servo upravljač, radijus okretanja), kako bi se optimizirala težina i omogućila korištenje najnovijih sustava pomoći u vožnji.

Foto: Bljesak.info / Citroen Berlingo 

Stražnji dio dodatno je produžen kako bi se dobilo više tovarnog prostora i optimizirala korisna širina između unutrašnjih blatobrana, 19 tehnologija za pomoć u vožnji kao što su head-up display u boji, prilagodljivi tempomat s funkcijom zaustavljanja, električna parkirna kočnica, kamera za vožnju unatrag/Top Rear Vision, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent ili elektronski nadzor stabilnosti prikolice, 4 tehnologije za povezivost kao što su CITROËN Connect Nav ili bežično punjenje za smartphone, ovjes koji koristi najbolje znanje i umijeće marke Citroën u pogledu udobnosti, široki raspon učinkovitih motora kao što je novi 1.5 BlueHDi motor ili automatski mjenjač EAT8, kao i PureTech 1.2.

Osnovni benzinac na bh. tržištu može se dobiti po cijeni već od 31.605 KM.

Kompletnu ponudu za novog Berlinga pogledajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close