Skrivena ali...

Nova Toyota RAV4 viđena uoči sajma automobila u New Yorku

Toyota je potvrdila da će novi RAV4 SUV biti predstavljen javnosti, krajem ovog mjeseca na New York Motor Showu.
AutoMoto / Flash | 14. 03. 2018. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Toyotin RAV4 uskoro bi trebao stići s hibridnim motorom i dijelom dizajnerskih rješenja uzetih s koncepta FT-AC.

Toyota je potvrdila da će novi RAV4 SUV biti predstavljen javnosti, krajem ovog mjeseca na New York Motor Showu.

Toyota je petu generaciju RAV4 započela otkrivati s 'teaserom' fotografijom koja otkriva bočni profil automobila. S fotografije vidimo da će prednji kraj automobila biti znatno viši s četvrtastom prednjom stranom dok je stražnji prozor više zakošen.

Iako teško maskiran, sveukupni oblik vozila primjetili su fotografi Auto Express magazina koji su kazali da se mogu primjetiti dijelovi dizajna viđenog na FT-AC konceptu koji je otkriven krajem prošle godine na Los Angeles Motor Showu.

Sa trenutnim modelom koji je u prodaji već pet godina, novi RAV4 će se pohvaliti ne samo novim dizajnom, već i velikim promjenama 'ispod kože'. Novi RAV4 koristit će Toyotinu platformu TNGA ( Toyota New Global Architecture) a koju već koriste Prius, CH-R i novi Auris.

Kao takav, pretpostavlja se da će biti dvije hibridne opcije. 1.8-litreni motor od 120 konjskih snaga plug-in koji je popularan u Priusu, te novi 2.0-litreni motor od 177 konjskih snaga koji stiže u novoj generaciji Aurisa- Uobičajeni benzinski motor bez hibridne pomoći vjerojatno će biti isti kao što je 1.2-litreni turbo motor koji možemo vidjeti u novom Aurisu ili CH-R.

Kopirati
Drag cursor here to close