Poseban sustav

Nova Kia Sorento parkirat će umjesto vas

RSPA će u Europi biti raspoloživ kod dizelskih izvedbi, zavisno od tržišta i opreme.
AutoMoto / Flash | 25. 08. 2020. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia je objavila da će novi Sorento, koji u Europu dolazi najesen, biti opremljen novom funkcijom daljinskog parkiranja (RSPA – Remote Smart Parking Assist).

Sustav s upotrebom gumba na pametnom ključu vozačima olakšava pomjeranje vozila na uskim parkirnim mjestima, priopćeno je u utorak iz kompanije.

Sorento 4. generacije će biti prvi model Kije u Europi, koji će nuditi RSPA, što će olakšati parkiranje ovog velikog sportskog terenca na uskim parkirnim mjestima. Tehnologija je osmišljena s ciljem lakšeg izlaženja iz vozila i pristupa vozilu ili kada se vozač i suputnici nađu u situaciji kada neko parkira preblizu njihovom vozilu.

RSPA će u Europi biti raspoloživ kod dizelskih izvedbi, zavisno od tržišta i opreme.

Sustav djeluje tako što vozač i suputnici izlaze iz vozila, dok nakon toga završni dio parkiranja u skladu s datim uputstvima sistem obavlja sam. Sorenta je moguće pomjerati i s parkirnog mjesta, ako zbog nedostatka prostora nije moguće otvoriti vrata. Vozač može pomoću dugmeta na pametnom ključu usmjeriti vozilo u parkirno mjesto ili iz njega.

Tehnologija autonomno kontrolira polazak, kočenje i pomjeranje upravljačkog obruča s ciljem (is)parkiranja vozila, dok ujedno pomoću ultrasoničnih senzora prati okolinu vozila.

Ako vozilo prepozna eventualnu opasnost od sudara s vozilima u pokretu, biciklistima, ili pješacima sustav automatski koči dok se ne uklone prepreke.

Sorentov novi sustav daljinskog parkiranja bit će raspoloživ pored svih ostalih tehnologija asistencije namijenjenih sigurnijem parkiranju i koliko je moguće sigurnom izlasku s parkirnog mjesta. Te tehnologije su sustav za sprječavanje sudara kod vožnje unazad (PCA – Reverse Parking Collision-Avoidance Assist Reverse) i sustav za pomoć kod vožnje unazad (RCCA – Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist).

PCA pri brzini do 10 km/h tijekom vožnje unazad koristi »rikverc kameru« i ultrasonične senzore za sprječavanje sudara s pješacima ili preprekama iza vozila. RCCA upotrebom radara koji prati vozačeve mrtve kutove, kao i prepoznavanjem vozila koja prilikom vožnje unazad ulaze u putanju Sorenta, omogućava sigurniju vožnju unazad. Oba sustava vozača zvučno upozoravaju, a u slučaju potrebe aktiviraju i kočenje, priopćeno je iz Kije.

Kopirati
Drag cursor here to close