Milijun vozila na cestama

Njemačka neće ostvariti cilj s električnim automobilima

Nedostaje i infrastruktura - potrebno je više punionica za električne automobile.
AutoMoto / Flash | 20. 09. 2018. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka neće uspjeti ostvariti zacrtani cilj o milijun električnih vozila na cestama do 2020., nego tek do 2022. godine, zbog visokih cijena tih vozila i manjka punionica, procijenili su savjetnici njemačke vlade.

Savjetodavna grupa NPE objavila je u izvješću o provedbi tog plana da će zacrtani broj električnih vozila uspjeti dosegnuti tek u 2022. godini. Početkom 2018. godine na njemačkim je cestama bilo samo 98.820 vozila na električni ili hibridni pogon, piše Hina.

NPE prati stanje na tržištu električnih vozila od 2010. godine, kada su predložili cilj o milijun električnih automobila do 2020. godine koji je vlada usvojila.

Objava iz Berlina nije nikoga iznenadila i njemačka kancelarka Angela Merkel već je prošle godine priznala da nije vjerojatno da će se ostvariti taj cilj.

U NPE-u napominju da postoji više razloga za to, uključujući i visoku cijenu električnih vozila u odnosu na automobile na klasični pogon i u prošlosti manji broj dostupnih modela.

Nedostaje i infrastruktura - potrebno je više punionica za električne automobile.

Kancelarka je ipak i dalje optimistična: “Napredujemo. Uspjeli smo uspostaviti masovno tržište, a sada to trebamo proširiti“, kazala je Merkel u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close