Auu

Njemačka namjerava da uvede cestarine širom EU

Njemački ministar prometa Andreas Scheuer namjerava otvoriti put za krovne cestarine širom Njemačke i Europe tijekom njemačkog predsjedanja Europskom unijom
AutoMoto / Flash | 22. 07. 2020. u 16:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački ministar prometa Andreas Scheuer namjerava otvoriti put za krovne cestarine širom Njemačke i Europe tijekom njemačkog predsjedanja Europskom unijom, navodi se u nacrtu dokumenta u koji je Reuters imao uvid u srijedu.

U roku od osam godina, skoro sva vozila na autocestama, uključujući kamione s prikolicama, kombije i automobile, morala bi plaćati cestarinu, sudeći po nacrtu direktive o putarinama upućenom EU.

''Po pitanju već uspostavljenih putarina u državama članicama, one će biti ujednačene za sva vozila izuzev minibusa i autobusa'', navodi se u dokumentu koji Scheuer želi da njemački ministri odobre u srijedu.

To bi označavalo prvi njemački službeni prijedlog tijekom njenog predsjedanja blokom koje je počelo 1. srpnja i traje do kraja godine.

Neimenovani vladini dužnosnici izjavili su, ipak, Reutersu kako neki njemački ministri žele da drže taj projekat ''na čekanju'' iako se cestarina koja se naplaćuje zbog pređene distance u širokoj javnosti smatra mjerom pomoći u zaštiti klime.

Kopirati
Drag cursor here to close