Koncepti

Nissan Qashqai Premium Concept i Nissan X-Trail Premium Concept

AutoMoto / Flash | 25. 02. 2016. u 14:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nissan će na predstojećem Ženevskom salonu automobila predstaviti dvije upečatljive posebne verzije svojih uspješnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. 

Nissan je na temelju postojećih modela istražio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijima i još širem krugu kupaca. 

Ta dva automobila nose nazive Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept. Iako se radi o različitim modelima, zbog upotrijebljenih boja, materijala i detalja bez dvojbe djeluju kao par. Qashqai Premium Concept je osmišljen u Nissanovom europskom centru za dizajn u Londonu, a X-Trail Premium Concept je rad Nissanovog globalnog dizajnerskog centra smještenog u Japanu. 

Crossoveri su izuzetno važan dio Nissanovog uspjeha širom Europe, a ova su dva koncepta odraz Nissanove namjere da privuče širi krug kupaca i pritom ispuni njihove najrazličitije zahtjeve.

Od Nissanovog dizajnerskog izražaja do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca. U skladu s konceptom gradskog istraživača, svaka je Premium Concept verzija je izvedena na drugačiji način i namijenjena različitim kupcima.

Qashqai je namijenjen „premium urbanim kupcima” koji sanjaju o vikendima provedenima u kulturnom uzdizanju u europskim gradovima kao što su Ženeva, Pariz ili Rim. X-Trail je namijenjen „premium pustolovima” koji sanjaju o pustolovinama u Alpama ili Pirenejima.

Oba automobila dijele paletu jednostavnih, ali jarkih boja; crna i bijela boja u kontrastu su s luksuznom zlatnobakarnom bojom koja crossoverima daje dozu elegancije i topline. 

Qashqai Premium Concept

Prevladavajućom modernom mat-crnom bojom Qashqai Premium Concept spaja dizajn, boje i nove materijale. Detalji premium zlatnobakarne boje vrhunske kvalitete ističu određene dijelove karoserije – blatobrane, okvire prozora, svjetla i krovne nosače – i u snažnom su kontrastu sa crnom bojom kako bi istakli dinamičnu siluetu automobila.

Dodatno je naglašena detaljima od pravih karbonskih vlakana upotrebljenih u donjim dijelovima te odvažnim detaljima na strojno obrađenim 20-inčnim naplatcima. Odbojnici i bočne zaštitne letvice ostavljaju dojam sportskog karaktera i kvalitete. Obnovljena prednja maska „V-motion” prednjem dijelu daje upečatljiv izgled i odlučno izražava premium karakter automobila.

Unutrašnjost Qashqaija predstavlja novi pristup premium kvaliteti zahvaljujući presvlakama od meke bijele napa kože kakve se uobičajeno upotrebljavaju u luksuznim automobilima, prošivenima u srednjem dijelu naslona i sjedišta.

Dojam kvalitete pojačan je upotrebom jedinstvenih detalja u kombinaciji premium zlatnobakarne boje i karbonskih vlakana u unutrašnjosti, sa upečatljivim mat kromom crne boje i sjajnim crnim umecima na upravljaču i ručici mjenjača. 

X-Trail Premium Concept

Kao kontrast manjem bratu, prevladavajuća boja X-Traila Premium Concept je mat-bijela boja. Poklopac motora i krov su izrađeni od karbonskih vlakana tamnocrne boje koja mu istovremeno daju profinjen i pustolovan izgled te ostavljaju dojam automobila male mase.

Snažan kontrast bijele i crne boje ističe liniju koja počinje od prednje maske „V-motion” i nastavlja se preko poklopca motora i bokova automobila do stražnjeg dijela. Taj kontrast odražava i grubijanski stav pustolovnog X-Traila. Premium zlatnobakarna boja je upotrebljena na prednjoj zaštiti podvozja kako bi privukla pogled i naglasila osjećaj zaštićenosti te na 20-inčnim naplatcima. Zaštite karoserije i rubova blatobrana obojene su sjajnom crnom bojom koja ističe X-Trailovu profinjenost i izdvaja ga od drugih pustolovnih crossovera.

Unutrašnjost je presvučena premium kožom u kombinaciji smeđe i crne boje koja odražava pustolovni duh automobila. Sjedala su izrađena od kombinacije vrhunskih kožnatih presvlaka; kože smeđe boje s „efektom oblaka” na naslonima za glavu i bočnim stranicama te materijala naziva Ultrasuede® istaknutog umecima zlatne boje na sredini naslona i sjedišta.

Armaturnu ploču i obloge vrata krase umeci od crnih karbonskih vlakana i mat crnog kroma koji unutrašnjosti istovremeno daju profinjen i sportski izgled.

Zahvaljujući bliskoj suradnji između Nissanovog europskog i japanskog dizajnerskog studija, Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept istražuju potencijal uzbudljive nove razine personalizacije u sektoru crossovera i uvode mnogo viši nivo mogućnosti izražavanja vlasnika. Rezultat toga je da svaka osoba u bilo kojem od tih automobila – neovisno o tome radi li se o vozaču ili putniku – osjeća istu razinu premium i dinamičnog iskustva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close