Koncept

Nissan predstavio električni crossover sa autonomijom od čak 600 km

Riječ je o potpuno električnom automobilu koji nudi autonomne operacije uz pomoć “ProPilot” režima
AutoMoto / Flash | 27. 10. 2017. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Salonu automobila u Tokyu, Nissan je predstavio novi koncept električnog crossovera koji nosi ime Nissan IMx i ima autonomiju od čak 600 km!

Riječ je o potpuno električnom automobilu koji nudi autonomne operacije uz pomoć “ProPilot” režima, koji kada se aktivira pomjera volan unutar table vozila kako bi osigurao više prostora za putnike. Također, posjeduje opciju samostalne vožnje gdje vozač može da odveze sebe na aerodrom, nakon čega će se Nissan IMx samostalno parkirati, prenosi TopSpeed.

Baterija koju koristi IMx koncept isporučuje 320 kW snage i 700 Nm obrtnog momenta, a sposobna je za autonomiju od 600 km sa samo jednim punjenjem.

Što se dizajna tiče, koncept je okarakterisan poznatom prednjom maskom u obliku slova V, kao i prepoznatljivim linijama koje se prostiru preko poklopca motora i krova.

Unutrašnjost je dizajnirana, po riječima proizvođača, po konceptu tradicionalnih japanskih domova. Sve je pojednostavljeno sa panoramskim OLED display panelima, a njima se može upravljati pokretom oka ili ruke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close