Električni automobil

Nissan LEAF proglašen najboljim zelenim automobilom svijeta

U izboru žirija Svjetskog automobila godine Nissan LEAF prvo je potpuno električno vozilo koje je osvojilo ovu nagradu od osnivanja te kategorije.
AutoMoto / Flash | 30. 03. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Nissan LEAF osvojio je titulu Najboljeg zelenog automobila na svijetu na Salonu automobila u New Yorku.

Nissan LEAF druge generacije potpuno je izmijenjen u odnosu na prethodnika, a te su ga promjene učinile prvim potpuno električnim vozilom koje je ponijelo tu nagradu od osnivanja ove kategorije nagrada 2016 godine.

Novi Nissan LEAF spaja veći domet s novim dizajnom i dodatnom opremom razvijenom u sklopu Nissanove strategije inteligentne mobilnosti, uključujući ProPILOT Assist, papučicu e-Pedal, automatsko kočenje u nuždi i druge, a u prodaji je već danas, piše Bug.hr.

''Ponosni smo što smo od predstavljanja Nissana LEAF 2010. prodali više od 300.000 električnih vozila diljem svijeta i time smanjili utjecaj na okoliš,'' izjavio je Daniele Schillaci, izvršni potpredsjednik globalnog odjela marketinga i prodaje, odjela za razvoj vozila bez emisija i baterija te predsjednik Nissanova upravljačkog odbora za Japan, Aziju i Oceaniju.

''Ponosni smo što je ovaj cijenjeni žiri prepoznao naše napore i nastavljamo širiti viziju Nissanove inteligentne mobilnosti.''

Žiri je pri odabiru u obzir uzeo ukupan utjecaj vozila na okoliš, uključujući emisije ispušnih plinova i potrošnju goriva. Prethodna generacija Nissana LEAF proglašena je Svjetskim automobilom godine 2011. i još uvijek je jedino električno vozilo koje je u 14 godina održavanja izbora osvojilo tu prestižnu nagradu.

Kopirati
Drag cursor here to close