Ogromno čudovište

Nijemci imaju najveći motocikl na svijetu

Motocikl pokreće motor V12 koji je skinut sa sovjetskog srednjeg tenka T-55. Karakteristike motora V-55 uključuju zapreminu od 38 tisuća kubičnih centimetara, što je dovoljno da se dostigne snaga od 580 "konja".
AutoMoto / Flash | 26. 05. 2020. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Entuzijast iz njemačkog gradića Zillyja su svojim rukama napravili zasigurno najveći motocikl na svijetu. Rukovoditelj cjelokupnog projekta je Tilo Niebel iz motogrupe Harzer Bike. On je pokušao napraviti svoju verziju "njemačkog motocikla iz vremena Drugog svjetskog rata".

Međutim, na kraju je dobio ogromno čudovište u sovjetskom stilu. Njegovi stvaratelji su istaknuli da su prilikom njegove izgradnje aktivno slušali Rammstein. Oni su tom prilikom dodali da su uz glazbu konzumirali i "živo" meso, da bi dobili jedno ovakvo prijevozno sredstvo, prenosi Russia Beyond.

Motocikl pokreće motor V12 koji je skinut sa sovjetskog srednjeg tenka T-55. Karakteristike motora V-55 uključuju zapreminu od 38 tisuća kubičnih centimetara, što je dovoljno da se dostigne snaga od 580 "konja". Bez obzira na veliku moć ovog motora, sam motocikl ne može postići veliku brzinu.

Njegovi razmjeri više odgovaraju manjem teretnom kamionu. Motocikl je dugačak 5,8 metara, dok njegova širina dostiže 2,8 metara. Ukupna masa dostiže 5 tona. Tenk-motocikl (Panzerbike) ima takve gabarite da je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao "najteži motocikl na svijetu". Ovim motociklom se upravlja preko upravljača velike dužine, kojim se pomjera prednji kotač. Na njegovu osnovu je nakačena i bočna prikolica, na kojoj se nalazi još jedan član posade, koji preko svog volana upravlja kotačem na koji je oslonjena.

Sami izvođači ovog projekta su svoje "čedo" nazvali Katharina die Große (Katarina Velika) i istovremeno postavili veliki sovjetski grb na prednjem dijelu maske pomoćne prikolice. Na motociklu Panzerbike su vidljivi razni predmeti karakterisitčni za vojsku i imitacije naoružanja: raketa na zadnjem dijelu bočne prikolice, veliki kanistri za gorivo, plinske maske, minobacačke granate, sanduci za streljivo....

Video: Panzer Bike BMT 26.3.2017 Berlin

''Nema nikakve sumnje da je projekt Panzerbike zahvaljujući svojim karakteristikama (dimenzije, izgled, vrsta pogona) privukao veliku pažnju zaljubljenika u ova prijevozna sredstva, bez obzira na niz nedostataka. On je prije svega namijenjen za uveseljavanje ljudi na motookupljanjima''prenosi Russia Beyond.

 

Kopirati
Drag cursor here to close