VIDEO

NEVJEROJATNO! Peugeot snimio sjajan spot za novi 508 u BiH i oborio svjetski rekord!

"S kilometrima prolaza izdubljenih u planini, te pet pisti, vojna baza Željava bila je lokacija iz snova za eksperiment kakav niko dosad nije pokušao", rekao je nagrađivani redatelj John S. Park.
AutoMoto / Flash | 18. 01. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Peugeot 508 promoviran je u četvrtak na bh. tržištu, a predstavnici kompanije najavili su kako im je cilj prodati 55 vozila u ovoj godini, a za promociju ove coupe limuzine Peugeot je napravio spot u Bosni i Hercegovini, točnije u Bihaću!

Spot je kreirala agencija BETC Paris koja je angažirala poznatog kompozitora i pijanistu Jean-Philippe Rio-Pyja. Glazbenik poznatiji kao Riopy radio je na holivudskim filmovima "The Danish Girl" i "Mr. Turner".

BETC i Riopy sastavili su prvo klavirsko djelo napisano tako da ga interpretira automobil Peugeot 508, i to na najvećem notnom zapisu na svijetu – na "platnu" piste aerodroma Željava, na granici između BiH i Hrvatske!

Tijekom šest mjeseci rada s inženjerima, tehničarima i glazbenicima nastalo je 190 nota na 1890 metara piste - uveličana replika notnog zapisa.

Uz sistem laserskih senzora koji reagira na varijacije u boji i obliku, povezanim sa MIDI jedinicom (elektronski interfejs koji se koristi pri komponiranju ili obradi muzike) u automobilu, svaki put kada vozilo pređe preko note, aktivira se odgovarajući zvuk iz originalne kompozicije. Prelazeći preko nota u pravom ritmu, novi Peugeot 508 reinterpretira muziku koju je napisao Riopy, piše RadioSarajevo.

"S kilometrima prolaza izdubljenih u planini, te pet pisti, vojna baza Željava bila je lokacija iz snova za eksperiment kakav niko dosad nije pokušao", rekao je nagrađivani redatelj John S. Park koji je potpisao spot nazvan "The Score", dok članovi simfonijskog orkestra koji muzikom prate automobil dolaze iz Slovenije – Nina Pečar, Matjaž Porovne, Barbara Štimec, Arslan Hamidullin, Klemen Krajc, Danijel Tomšič, Peter Lebar…

Kopirati
Drag cursor here to close