za seniore

'Nemoralna ponuda': Ne vozite, pojedite juhu!

AutoMoto / Flash | 28. 11. 2016. u 07:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska policija starijim vozačima nudi popust na juhu od rezanaca ukoliko dobrovoljno vrate svoje vozačke dozvole, obećavajući im jeftiniju ramen juhu u zamjenu za veću sigurnost prometa.

"Nemoralna" ponuda stigla je nakon niza automobilskih nesreća s fatalnim ishodom što su ih prouzročili vozači stariji od 75 godina, a u Japanu ih je oko 4,8 milijuna.

Nadajući se da će među japanskim seniorima prevagnuti želja za finim i jeftinijim obrokom, policija u središnjoj prefekturi Aichi u petak je vozačima iznad 75. ponudila popuste u lokalnom lancu restorana.

Stariji vozači koji odluče predati vozačke dozvole od policije će dobiti potvrdu koju će predočiti kada budu naručivali obrok od rezanaca i pritom dobiti popust od 90 jena.

Prošli mjesec u Yokohami je poginuo šestogodišnji dječačić, a 11 osnovnoškolske djece je ozlijeđeno kada ih je osamdesetsedmogodišnji vozač kombijem 'pokupio' pred osnovnom školom.

U ožujku su u Japanu uvedene nove provjere, odnosno kognitivni testovi za vozače koji su navršili 75, a žele produljiti vozačku dozvolu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close