Parking papci

Neće ga ovako u Njemačkoj…

I zaista, postavlja se pitanje kako to da smo spremni poštivati zakone, pravila i logiku samo kad smo negdje vani, a zaboravljamo sva normalna ponašanja u svojem dvorištu.
AutoMoto / Flash | 08. 01. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neće ovako u Njemačkoj'', kaže u poruci čitatelj portala Bljesak.info uz priložene fotografije automobila parkiranog u Ulici hrvatske mladeži na pločniku i na zelenoj površini.

Doduše, površina još nije zelena, ali je nedavno oslobođena bespravne gradnje, a pločnik je u ovoj ulici redovito mjesto za parkiranje. No, domaći se pronalazači parkinga do sada nisu ponašali kako se to ponio gost pa mu je bio malo i pločnik.

''U ovoj ulici pješaci se moraju snalaziti kako znaju i umiju. Roditelji s kolicima moraju se probijati cestom i strahovati za svoje dijete i sebe dok se automobili penju na pločnik. Čak i tamo gdje se netko potrudio staviti betonske kugle da se ne penju na trotoar, vozači ostave auto na cesti. Ovo je najgora ulica u gradu'', piše čitatelj kojeg je, kako kaže, posebno iznervirao došljak iz Njemačke.

Snimio čitatelj | Bljesak.info / U Njemačkoj ne bi bilo ovako

I zaista, postavlja se pitanje kako to da smo spremni poštivati zakone, pravila i logiku samo kad smo negdje vani, a zaboravljamo sva normalna ponašanja u svojem dvorištu.

Istina je da Mostar nema nikakvog plana kada je u pitanju parkiranje i tzv. mirujući promet i da je poduzeće MO Parking bio samo loš pokušaj da se ovo pitanje skine s dnevnog reda. Koliko je riječ o ozbiljnom pristupu tom problemu govori i činjenica da je inspekcija zapečatila mostarski parking jer nije imao fiskalnu kasu koju je dužan imati.

Taj nered i nemoć grada da ozbiljno pristupi nekom problemu, što se pravda nepostojanjem Gradskog vijeća, izlika je i građanima koji pristaju živjeti u kaosu kakav je sada.

Vozači, koji ''propinju'' svoje ljubimce na pločnike ponašaju se kao da nikada neće pješačiti gradom, a Nijemci, poput ovoga s fotografije, kao da nikada nisu vidjeli normalan svijet kakav bi Mostar ponekad volio biti.

Inače, već neko vrijeme na Facebooku djeluje stranica 'Mostarski parking papci' koja vrijedno bilježi sve loše navike vozača u Mostaru. Vidjeti se može svega. Samo kazni za nepropisno parkiranje nema.

Kopirati
Drag cursor here to close