Napredak

Naručivanje taksi usluga putem pametnih telefona

AutoMoto / Flash | 26. 07. 2016. u 10:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač aplikacije za taksi usluge myTaxi, u vlasništvu njemačkog proizvođača vozila Daimler, spojit će se s britanskim rivalom Hailo u najveću europsku platformu za naručivanje taksi usluga putem aplikacija na pametnim telefonima, najavljeno je u utorak iz Daimlera.

Za razliku od američke start-up kompanije za dogovaranje usluge prijevoza Uber, koja je osnovana sa ciljem da konkurira taksi kompanijama, nova tvrtka će u poslovanju surađivati s taksi prijevoznicima. To je najnoviji pokušaj tradicionalnih proizvođača automobila da uđu na tržište naručivanja taksi vožnji, kojim dominiraju Uber i druge tehnološke tvrtke.

Dvije kompanije odbile su otkriti financijske uvjete. "To je papirnati ugovor. Daimler će posjedovati 60 posto novog subjekta, a dioničari Hailoa 40 posto", rekao je izvršni direktor Halioa Andrew Pinnington, koji će biti izvršni direktor udružene tvrtke.

Novi subjekt, koji će poslovati pod brendom myTaxi, imat će 70 milijuna putnika i 100.000 registriranih taksista u više od 50 gradova u devet zemalja Europe.

Sličnim ugovorima ove godine je i Volkswagen kupio 300 milijuna dolara vrijedan udjel u taksi aplikaciji Gett, a General Motors uložio 500 milijuna dolara u aplikaciju za spajanje vozača i putnika Lyft.

Hailo, koji djeluje u Velikoj Britaniji, Irskoj i Španjolskoj, udružit će se s myTaxi-jem koji je dostupan u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj. Sjedište nove tvrtke nalazit će se u Hamburgu.

Osnivač tvrtke myTaxi Niclaus Mewes zauzet će mjesto u nadzornom odboru i postati direktor Daimler Mobility Services.

Kopirati
Drag cursor here to close