Odličan!¨

Najljepši SUV do sad: Stigao Porsche Cayenne Coupe

Porsche proširuje porodicu modela Cayenne
AutoMoto / Flash | 22. 03. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća generacija uspješnog SUV-a bogatija je za još jedan model: Cayenne Coupé. „ Coupé sadrži iste tehnologije kao i aktuelni model Cayenne, ali usljed dinamičnijeg dizajna i novih tehničkih detalja doima se progresivnije, više atletski i emocionalnije“, izjavio je Oliver Blume, Predsjednik Upravnog odbora Porsche AG.

Među najistaknutije detalje ubrajaju se oštrije linije sa samostalnim zadnjim dijelom, adaptivni spojler nazad, odvojena sjedišta nazad i dva različita koncepta krova – serijski, stakleni panoramski krov i karbonski krov kao opcija.

 Jedinstvena elegancija postignuta je usljed dinamičnijih proporcija i specifičnih elemenata dizajna koji ga optički čine najsportskijim modelom u svom segmentu.

Aktuelni Cayenne Turbo je sa svojim adaptivnim krovnim spojlerom bio prvi SUV sa takvom aktivnom aerodinamikom. Na nju se nadovezuje novi Cayenne Coupé: Čvrsti krovni spojler na svakom modelu modelu Cayenne Coupé dolazi u kombinaciji sa novim stražnjim adaptivnim spojlerom.

 Novi Cayenne Coupé u seriji nudi panoramski stakleni krov sa površinom od 2,16 m2 koji putnicima pruža jedinstven doživljaj unutrašnjeg prostora, dok integrisana krovna roletna štiti od sunca i hladnoće.

Novi Cayenne Coupé nudi raskošan prostor za četiri putnika. Prednja elektro podesiva sportska profilisana sjedišta sa integrisanim naslonima za glavu pružaju visok stepen komfora i sigurnosti dok su sjedišta nazad odvojena. Zapremina prtljažnika iznosi 625 litara, a sa preklopljenim zadnjim sjedištima ona se povećava na 1.540 litara  (Cayenne Turbo Coupé: 600 do 1.510 litara).

 Za uvođenje na tržište dostupna su dva snažna motora:  Cayenne Coupé sa 6-cilindarskim turbo motorom razvija 250 kW (340 PS) i obrtni moment od 450 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h sa serijskim Sport Chrono paketom dostiže za 6,0 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 243 km/h. Vrhunski model Cayenne Turbo Coupé sa 4-litarskim V8 biturbo motorom razvija  404 kW (550 PS) i maksimalni obrtni moment od 770 Nm.  Cayenne Turbo Coupé od 0 do 100 km/h dostiže za za 3,9, a maksimalna brzina iznosi  286 km na sat.

Cayenne Coupé će kupcima u Bosni i Hercegovini biti dostupan početkom ljeta.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close