Brojke

Najčešće i najrjeđe oštećeni automobili u Europi

AutoMoto / Flash | 08. 07. 2021. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najbitnijih stvari koje treba da znate oko kupovine polovnjaka je da li je automobil bio u prometnoj nesreći. Ukoliko je automobil oštećen, njegova limarija je oslabljena, što znači da svaka sljedeća nesreća je mnogo opasnija i po automobil i po putnike, objavio je portal CarVertical.

  

Također, veoma je rijetko da vozači adekvatno ulažu u popravke poslije lupanja. Sve je više slučajeva gdje se automobil jeftino popravi čisto kako bi uspio prodati se.

Šansa da naletite i kupite vozilo koje je oštećeno varira od branda i modela automobila. Dok većina vozača pretendira da kupi pouzdan i moderniji auto, mlađi neiskusni vozači sve češće bacaju fokus na jačinu motora, sportske performanse, kao i generalni izgled automobila umjesto da gledaju pasivne i aktivne strane sigurnosnih specifikacija.

Ovo istraživanje je bazirano na izvještajima o povijesti automobila generiranim od strane korisnika carVertical platforme. Ova platforma pruža detaljan izvještaj povijesti automobila koristeći broj šasije VIN, prema kome možete zasigurno dobiti informacije o svakoj nesreći u kome je auto bio, svakom oštećenom dijelu, kao i koliko je koštala popravka, plus još dosta toga.

  / 

Analizirano je skoro milijun izvještaja a razdoblje provođenja studije je od lipnja 2020. do lipnja 2021.,a analizirane su države: Poljska, Rumunjska, Mađarska, Češka, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Rusija, Bjelorusija, Francuska, Litva, Ukrajina, Letonija, Italija, Njemačka.

Lexus zauzima prvo mjesto. Automobili ove marke su pouzdani i jaki, i baš zato vozači znaju precijeniti svoje vozačke sposobnosti što ih na kraju dovodi do katastrofe. Isto važi i za Jaugar i BMW automobile.

Na drugom mjestu je Subaru koji jasno pokazuje da čak i sustavi s pogonom na sva četri točka ne mogu uvijek da vas zaštite u nezgodnim situacijama. Doduše, oni koji kupuju Subaru automobile češće voze van gradova. Njihov sofisticirani all-wheel-drive sistem (AWD) je u mogućnosti da prevlada gotovo bilo koji izazov, ali kada se na šumskom ili zemljanom putu odjednom nađe dosta leda ili blata, čak i tada nije sigurno da će se automobil zaustaviti dovoljno brzo.

  / 

A tu je i Dacija – jedna od najjeftinijih marki automobila na svijetu. Oni proizvode minimalistične automobile gdje se uglavnom vodi računa o budžetu. Baš zbog svoje priuštivosti, Dacije odlikuje slaba konjska snaga, a nezgode se mogu desiti uglavnom zbog nepažnje.

Ovi rezultati prikazuju da popularnost marke i karakteristike automobila utječu na to da se automobil nađe u nesreći. Na primjer, Fiat proizvodi samo kompaktna vozila. Citroen i Peugeot marke uglavnom pružaju pristupačne automobile s motorima koji variraju između 100 i 150 konjskih snaga. Ovakve karakteristike gotovo nikad je privlače vozače koji žele jako ubrzanje kako bi probijali ograničenja brzine.

Kopirati
Drag cursor here to close