Rimac Concept One

Najbrži električni automobil stigao u Mostar

AutoMoto / Flash | 14. 12. 2016. u 08:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U punoj brzini Rimac Concept One tek je nešto više od male crvene mrlje koja u trenu preleti od jednog kuta horizonta do drugog, piše CNN i ocjenjuje da bi, ukoliko se njegove karakteristike potvrde, ovaj radikalni koncept električnog automobila, izum mladog nagrađivanog hrvatskog dizajnera, mogao imati takvo ubrzanje koje mogu nadmašiti tek dva superautomobila na svijetu.

Tehničke karakteristike automobila Rimac Concept One impresivne su i to ne samo za električni automobil nego i za tradicionalne benzince.

Godinama se na električne automobile gledalo kao na gradsku verziju moćnijih terenskih vozila ili sportskih benzinaca.

To se vidjelo čak i po imenima pa su električni automobili imali imena poput Leaf, Buddy ili Spark za razliku od benzinaca s imenima Vanquish, Venom ili Phantom.

Prvi puta predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu 2011. Concept One je električni automobil kojemu je cilj biti bržim čak i od Bugatti Veyrona.

Njegov izumitelj 27-ogodišnji Mate Rimac kaže kako motor može proizvesti 1018 konjskih snaga, ubrzati od 0 do 100 kilometara na sat u samo 2.8 sekundi, ima najveću brzinu od 305 kilometara na sat i može prijeći 600 kilometara s jednim punjenjem.

Tech entuzijasti će napokon doći na svoje na SPARK Gadget Showu, koji će se održati u srijedu 14.12.2016. u prostorijama SPARK-a od 13 do 17 sati.

Očekujte najnovije uređaje iz svijeta virtualne stvarnosti, automatiziranog upravljanja kućama, robota, bespilotnih letjelica i električnih vozila.

Sve izložene uređaje ćete moći isprobati i saznati na koji način rade.

Kopirati
Drag cursor here to close