Zvijer!

Najbolji Teslin proizvod do sada: Musk puca od optimizma!

Musk je sa zadovoljstvom investitorima priopćio rezultate o profitu u posljednjem kvartalu, a s njima je podijelio velika očekivanja od kamiona i Modela Y.
AutoMoto / Flash | 25. 10. 2019. u 16:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk ponovno ima razlog za slavlje. Tesla je kvartal završila u plusu, što se ne događa često, a na krilima tog uspjeha porasla je i cijena dionice i tržišna vrijednost s kojom je Muskova kompanija prestigla GM. Uz vrijednost od oko 53 milijarde dolara Tesla je sada (ponovno) najvrjednija automobilska kompanija u SAD-u, a ako ćemo vjerovati njenom šefu, ono najbolje tek dolazi.

Tijekom konferencije na kojoj je govorio o poslovanju u trećem kvartalu, Musk se dotakao i nadolazećih proizvoda, odnosno vozila. Iako je rekao da neće komentirati informacije o njihovom kamionu (nazvao ga je "kiber-kamion"), ipak nije mogao izdržati da ne spomene kako bi to mogao biti Teslin "najbolji proizvod dosad", javlja Zimo.

Osim o kamionu, govorio je i o Modelu Y koji je predstavljen u ožujku ove godine te prve modele na tržištu očekujemo tijekom jeseni sljedeće godine. Model Y, dakle, još nije krenuo u masovnu proizvodnju, no Musk se već provozao u testnom vozilu za koji je rekao da je "fantastičan proizvod" koji će korisnici odlično primiti: "Ovo je samo moje mišljenje, no mislim da će njegova prodaja nadmašiti prodaju modela S, X i 3 – zajedno".

Cijena najjeftinijeg Modela Y treba bi iznositi oko 39 tisuća dolara, a vlasnici tog vozila moći će nagaziti do 192 km/h, do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzat će za 5,9 sekundi, a za najveći broj potencijalnih kupaca najvažnija informacija odnosi se na doseg koji iznosi oko 370 km.

Profit, kao i optimizam oko kamiona i Modela Y, ohrabrujuće su informacije za sve Tesline investitore, no kao i uvijek kada je u pitanju Tesla, treba biti oprezan oko najava i rokova jer je Musk poznat po probijanju rokova.

Kopirati
Drag cursor here to close