OPREZ

Na relaciji Konjic-Mostar povećana opasnost od odrona

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac
AutoMoto / Flash | 20. 03. 2018. u 10:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Drvar-Livno i Livno-Mrkonjić Grad. 

Na putevima na području Bosanskog Grahova obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Zbog zastoja teretnog vozila na putnom pravcu Bosansko Grahovo-Strmica prometuje se jednom trakom. 

Na ostalim putevima vozi se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Poseban oprez se preporučuje u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save promet  je obustavljen za putnička vozila u dužini 300 m, dok teretna vozila i autobusi ovom dionicom prometuju usporeno. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07.30 do 17 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close