Dimi

Na pomolu novi dieselgate?

Novi rezultati pokazuju da su dva najprodavanija modela vozila u Europi da je njihovo zagađenje česticama poraslo na 1.000 puta više tijekom redovnog procesa čišćenja njihovih filtera…
AutoMoto / Flash | 13. 01. 2020. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova vozila sa motorima na dizelski pogon prelaze ograničenja za štetne ispušne plinove, objavila je danas europska Grupacija za promet i ekologiju (TiE).

Ova organizacija zatražila je od zastupnika Europskog parlamenta da pooštre regulative za emisije štetnih plinova.

''Četiri godine nakon što je njemački proizvođač automobila Volkswagen priznao krivicu za lažiranje rezultata ispitivanja štetnih plinova, novi rezultati pokazuju da su dva najprodavanija modela vozila u Europi da je njihovo zagađenje česticama poraslo na 1.000 puta više tijekom redovnog procesa čišćenja njihovih filtera protiv zagađenja'', ističe u priopćenju TiE-a.

Prema rezultatima testova obavljenih na vozilima Nissan Qashqai i Opel Astra, premašeno je dozvoljeno ograničenje štetnih plinova od 600 milijardi čestica po kilometru, od 32 posto do 115 posto tijekom automatskog čišćenja filtera.

Iz Opel Vauxhalla nisu mogli komentirati izvještaj jer, kako navode, nisu imali uvid u detalje ispitivanja TiE.

Iz Nissana je priopćeno da su sva njihova vozila i filter za prečišćavanje čestica u potpunosti u skladu s regulativama o štetnim plinovima.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, zagađenje štetnim česticama utječe više na ljude nego bilo koji drugi zagađivač, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close